RAR învață să facă bani – RAR eXpert – verificare tehnică auto

Andrei Bădescu

NEWS
1 minute
RAR eXpert - verificare tehnica auto

Registrul Auto Român a lansat RAR eXpert, un serviciu care oferă clienţilor o verificare tehnică auto amănunţită pentru autovehiculele pe care vor să le cumpere şi un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, privind autoturismul. Serviciul este lansat în condiţiile în care, potrivit RAR, două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare.

Acest serviciu vine la 3 ani distanță de la lansarea serviciului de Istoric Vehicul; mai bine mai târziu decât niciodată. Mi-aduc aminte că anul trecut în August, cei de la RAR Voluntari aveau un serviciu pilot de verificare auto la care am participat. Acesta consta în măsurarea vopselei de pe caroserie, citire computer de bord și parcă, nu mai țin minte exact, o verificare de rampă.

Încep să apună zilele în care ai nevoie de un prieten care se mai pricepe la mașini pentru achiziția unui autovehicul. Opțiunile de a depista rebuturile au început să se înmulțească – un raport CarVertical, o verificare auto RAR, Istoric Vehicul RAR și o verificare istoric în reprezentanță te ajută pentru a te feri de toate cazanele sudate aduse de prin afară. Combinate, toate aceste servicii pot ajunge undeva la 1000-2000 lei, dar, te poate feri de multe cheltuieli ulterior.

Cum faci o programare RAR eXpert

Pentru a face o programare pentru o verificare auto la RAR prin serviciul RAR eXpert, există 2 opțiuni:

  1. Telefonic – 021/9672
  2. Online – Programari R.A.R. (rarom.ro)
Notă: raportul de expertiză emis de Registrul Auto Român are valabilitate nelimitată, cu mențiunea că acesta reflectă starea vehiculului la momentul verificării sale de inspectorii RAR. Pentru București, verificarea auto RAR eXpert se face doar la RAR Grivița.

Leave a Comment