Lidl și Grizzly Tools se împiedică în garanție și se întâlnesc cu ANPC

Andrei Bădescu

Updated on:

3 minutes
Garantie Lidl - Parkside - Romania

Una caldă, una rece; lăudăm când e de lăudat, dar dăm și cu parul când este nevoie. Cam asta se întâmplă acum; dau cu parul în Lidl și sper că ei la rândul lor în Grizzly Tools pentru că nu sunt capabili să rezolve un tichet ridicat de pe 3 iunie pentru o intrare în service. Vorba aia, cetățean european cu drepturi, nu?

Pe scurt, situația stă destul de simplu. Sun în call center-ul Lidl prin Mai, pentru a anunța o defecțiune a mașinii de tuns Parkside PBM132A1. Totul frumos și drăguț, în 2 zile mă sună cineva de la Grizzly Tools (partenerul lor service) pentru a mă anunța că mașina va fi ridicată de curier în 2 zile și să pregătesc pachetul. Printez bonul, scriu pe bon problemele (mașina nu mai pornea iar șurubul care ține lama pe ax este gripat și nu poate fi desfăcut pentru a ascuți sau înlocui lama). Se întoarce mașina de tuns 4-5 zile mai târziu din service dar fără prea multe informații. Nici o foaie de service prin care să fiu informat de ce anume s-a reparat/înlocuit și cu șurubul de fixare al lamei la fel de gripat. Încerc s-o pornesc de câteva ori, dar, mașina era la fel de moartă. Sun înapoi la Grizzly și discut cu un tip destul de flegmatic care îmi comunică faptul că pentru problema cu șurubul, situația nu este acoperită de service (mașină de unică folosință?) iar dacă mașina nu pornește, să amorsez pompița de combustibil că o va lua într-un final și că atunci când a plecat de la ei, mașina funcționa. Închei discuția cu tipul destul de rapid, nu prea aveai ce discuta, tipul era desul de roboțel și scurt în bandă.

Sun înapoi în Lidl și semnalizez situația. Am o mașină de tuns, a fost preluată de Grizzly, s-a întors cam la fel de nefuncțională iar pe deasupra, nu am nici o informație cu ce s-a reparat/înlocuit, conform legii. Se înregistrează o plângere la dpt. de calitate în care se menționează și faptul că cea de-a doua problemă menționată nu a fost adresată și că răspunsul celor Grizzly a fost că nu este de competența lor, drept urmare, doresc o informare din partea Lidl dacă în aceste condiții, mașina de tuns Parkside PBM132A1 este o mașină de unică folosință.

Între timp, pe 3 Iunie, mașina își dă duhul pentru a doua oară (am reușit să o pornesc armând pompița de combustibil în timpul mersului până când nu se mai oprea motorul cu toate că motorul mergea în reprize și nu fluid) și sun iar în call centerul Lidl. Se înregistrează intrarea în service Grizzly, mi se comunică durata de preluare de maxim 15 zile și aștept… 22 de zile mai târziu și 4 apeluri în call center cu diverși agenți call center, mașina de tuns este tot la mine.

Răbdarea unui om poate merge până într-un anume punct așa că, de câteva zile, în acest joc a intrat oficial și ANPC (nr. înreg. 23083/20.06.2022). Am mai văzut filmul acesta și cu Orange așa că mă aștept să fiu căutat de către cei de la Lidl any minute now.

PS: Agenții de call center cu care am discutat, mai au mult până departe; certăreți, scurți în bandă și cu ZERO abilități de customer care. Fiecare pasăre pe limba ei piere.

2 thoughts on “Lidl și Grizzly Tools se împiedică în garanție și se întâlnesc cu ANPC”

Leave a Comment