Cum beneficiezi de parcare gratuită în București cu o mașină electrică

Andrei Badescu

TUTS
1 minute
Parcare-Gratuita-pentru-mașini-electrice-în-București

Mulți proprietari de mașini electrice sau hibride din București s-au trezit cu amendă pentru neplata locului de parcare crezând că numărul verde este suficient pentru a beneficia de gratuitate.

Cine poate parca gratuit pe locurile de parcare administrate de Primăria București

Conform HCGMB București 706/2022, pentru a beneficia de utilizarea cu titlu gratuit a locurilor de parcare publice de utilitate generală situate pe teritoriul municipiului București , posesorii autovehiculelor electrice și hibrid, care nu dețin vigneta valabilă emisă de Administrația Străzilor București, trebuie să se înregistreze la Compania Municipală Parking București S.A   http://www.cmpb.ro

Notă: Posesorii autovehiculelor electrice sau hibrid, ce dețin o vignetă valabilă la data de 01.01.2023, nu trebuie să se mai înregistreze la Compania Municipală Parking București S.A.

Cum te înscrii în Registrul Informatic al Autovehiculelor Electrice și Hibrid

Formular înscriere în Registrul Informatic Al Autovehiculelor Electrice Și Hibrid

Accesând formularul de înscriere și completând datele din formular.
– adresă de e-mail
– tip autovehicul
– nr. de înmatriculare
– scan al talonului auto

Dacă am număr verde dar nu sunt înregistrat în Registrul Informatic al Autovehiculelor Electrice Și Hibride pot beneficia de gratuitate?

Nu, fără a fi înregistrat în Registrul Informatic al Autovehiculelor Electrice și Hibride, nu beneficiați de gratuitate și drept urmare, veți fi pasibili de amendă.

1 thought on “Cum beneficiezi de parcare gratuită în București cu o mașină electrică”

Leave a Comment