RAR a lansat serviciul de Istoric Vehicul

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes

Începând de astăzi, orice persoană care deţine sau intenţionează să achiziţioneze un vehicul second hand, poate verifica istoricul acestuia GRATIS (condiţia fiind ca maşina să fi trecut cel puţin o dată pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român.

Cum funcționează serviciul Istoric Vehicul RAR?

Odată accesată secțiunea Istoric Vehicul de pe site-ul RAR, se introduce adresa de email şi numărul de identificare al vehiculului în cauză (seria de caroserie/şasiu sau pe scurt codul VIN). Aplicaţia va genera un cod de verificare care va fi trimis pe adresa de email introdusă, iar după validarea acestuia, va furniza către aceeaşi adresă de email informaţiile considerate utile de către cei de la RAR.

Din păcate, serviciul fiind abia lansat, codul de verificare vine pe email destul de greu, cu un delay 10-20 minute.

Cod email RAR istoric vehicul

Ce informații oferă serviciul Istoric Vehicul RAR?

Conform celor de la RAR, datele pe care acest serviciu le oferă sunt:

  • activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate)
  • existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului
  • câteva date tehnice şi de identificare
  • gradul de poluare
  • valabilitatea ITP.

NOTĂ: Datele oferite reflectă configuraţia vehiculului şi statutul acestuia şi sunt valabile la data interogării acestora în sistemul informatic. 

În intervalul în care acest articol a fost scris, 13:15 – 13:40, serviciul nu a putut fi testat complet, o dată introdus codul de verificare primit pe email, aplicația dând în nas, probabil din cauza fluxului imens de interogări făcute.

eroare rar istoric vehicul

Părere personală Istoric Vehicul RAR

O inițiativă de bun augur a celor de la RAR, un mic pas înainte pentru a contracara datul kilometrilor înapoi, activitate infracțională, de altfel.

Sper totuși ca acest nou serviciu, să facă parte dintr-un proiect mai amplu în care fiecare service auto fiind obligat să comunice RAR kilometrajul mașinii intrate în service și avaria pentru care s-a facut reparația.

1 thought on “RAR a lansat serviciul de Istoric Vehicul”

Leave a Comment