Review Espressor Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T

Andrei Badescu

REVIEWS
6 minutes
Review Delonghi-Specialista-Arte-Evo-EC9255

Au trecut 7 ani de când espressorul meu, primit cadou, m-a servit cu sârguință însă i-a venit momentul să îl înlocuiesc cu un Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T. Îl urmăream demult iar weekend-ul acesta, aparent a fost o oferta Delonghi în magazinele de la noi și mi-a dat imboldul necesar de a face această cheltuială complet nenecesară dacă ar fi să-l întreb pe Iancu Guda.

Espressorul De’Longhi Specialista Arte Evo EC9255.T este o bijuterie incontestabilă în lumea aparatelor de cafea home usage, reușind să ofere o experiență de preparare a cafelei la domiciliu cu adevărat premium. Cu un design elegant și funcții avansate, acest model impresionează de la prima vedere. Este o mașină de cafea espresso hibridă care combină confortul unui aparat automat cu controlul precis al unui aparat manual.

Design si Construcție

Specialista Arte Evo are un aspect sofisticat și modern, cu finisaje de înaltă calitate. Acesta are un design elegant și compact, care se potrivește perfect în orice bucătărie. Este ușor de utilizat și de curățat, făcându-l ideal pentru cei care doresc o cafea delicioasă fără prea multă bătaie de cap. Panoul frontal din oțel inoxidabil adaugă o notă de eleganță. Construcția solidă și robustă sugerează durabilitate și rezistență în timp.

Date Tehnice

 • Dimensiuni (l x a x î) (mm): 285 x 365 x 400
 • Greutate: 9.3 kg
 • Înălțime maximă ceașcă (mm): 120
 • Presiune pompă (bar): 15
 • Capacitate rezervor de apă (l): 1.7
 • Tensiune nominală/Frecvență (V~Hz)220-240 V/50-60 Hz

Performanțe la Prepararea Cafelei

Acest espressor compact, inspirat de experiența barista, îți oferă control pe parcursul întregului proces de preparare a cafelei. Cu 8 setări de măcinare, 3 profiluri de temperatură, Control activ al temperaturii și Tehnologia Cold Extraction, te ajută să prepari cafeaua perfectă. Explorează diferite soiuri de boabe de cafea și savurează băuturile calde și reci preferate.

Cu funcția “Sensor Grinding” și sistemul “Smart Tamping”, espressorul asigură o măcinare uniformă a boabelor de cafea și o tampare perfectă, contribuind astfel la extracția optimă a aromei și aromei bogate. Funcția “LatteCrema” pentru spumarea laptelui este impresionantă, oferind o spumă catifelată, ideală pentru prepararea băuturilor cu lapte.

Curățare și Întreținere:

Espressorul vine echipat cu funcții de curățare automată pentru a ușura întreținerea. Rezervorul de apă și recipientul pentru boabele de cafea sunt ușor de accesat și curățat, contribuind la menținerea igienei aparatului.

Tipuri de băuturi


Cu espressorul Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T, poți prepara o varietate de băuturi delicioase pe bază de cafea, inclusiv:

Băuturi calde:

 • Espresso
 • Ristretto
 • Lungo
 • Americano
 • Cappuccino
 • Latte macchiato
 • Flat white
 • Mocha
 • Caffe latte

Băuturi reci:

 • Cold brew
 • Espresso tonic
 • Affogato
Notă: De asemenea, poți folosi espressorul pentru a prepara ceai sau ciocolată caldă.

Ce îmi place?

 • Design compact și elegant: Mașina are o amprentă mică, făcând-o ideală pentru bucătăriile mici. Designul său elegant din oțel inoxidabil va completa orice decor.
 • Râșniță integrată: Râșnița cu bavuri conice din oțel inoxidabil oferă o măcinare precisă și consistentă a boabelor de cafea, asigurând o extracție optimă a aromei.
 • Sistem de spumare a laptelui automat: Sistemul LatteCrema creează o spumă de lapte bogată și catifelată pentru cappuccino și latte macchiato perfecte.
 • Control precis: Mașina oferă o varietate de opțiuni de personalizare, inclusiv temperatura apei, presiunea de preparare și cantitatea de cafea.
 • Ușor de utilizat: Mașina este ușor de utilizat, chiar și pentru cei care nu au experiență cu mașinile de cafea espresso.

Ce nu îmi place?

 • Prețul: Mașina este mai scumpă decât alte mașini de cafea espresso hibride de pe piață.
 • Grinderul nu este la fel de versatil ca al altor mașini: Grinderul are un interval de reglare limitat, ceea ce poate face dificilă obținerea unei măcinări perfecte pentru toate tipurile de cafea.
 • Sistemul de spumare a laptelui automat poate fi dificil de curățat.
 • Nu are un rezervor de apă foarte mare.

Concluzie

De’Longhi Specialista Arte Evo EC9255.T reprezintă un espressor de excepție care aduce experiența cafenelei în confortul casei tale. Cu un design elegant, funcționalități avansate și performanțe remarcabile la prepararea cafelei, acest model se adresează celor pasionați de cafea care doresc să experimenteze aromele autentice în fiecare ceașcă. Chiar dacă prețul său poate fi considerat ridicat, investiția în acest espressor se reflectă în calitatea și rafinamentul oferite. Este cu siguranță un companion ideal pentru orice iubitor de cafea care caută o experiență autentică și personalizată acasă.

După ce am utilizat espressorul Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T timp de câteva luni, pot spune că experiența mea a fost una foarte satisfăcătoare. Comparativ cu modelul anterior, Delonghi Magnifica S ECAM 110, acesta aduce câteva îmbunătățiri notabile care fac diferența în utilizarea zilnică.

Plusuri:

1. Design și construcție: Specialista Arte Evo EC9255.T are un design mult mai rafinat și modern, cu materiale de calitate superioară. Aspectul său elegant adaugă un plus de stil oricărei bucătării.

2. Performanță și consistență: Am observat o îmbunătățire semnificativă în consistența cafelei. De fiecare dată când prepar un espresso, rezultatul este uniform, cu o cremă densă și aromată. Sistemul de pre-infuzare ajută la extragerea mai bună a aromei din boabe.

3. Personalizare: Aparatul oferă mai multe opțiuni de personalizare a băuturilor, permițând ajustarea temperaturii, a cantității de cafea și a grosimii măcinăturii. Aceasta este o funcție pe care o apreciez în mod deosebit, deoarece pot adapta cafeaua exact pe gustul meu.

4. Steam Wand: Sistemul de spumare a laptelui este mult mai avansat, permițând obținerea unei spume fine și cremoase, ideală pentru cappuccino sau latte. Este mai ușor de utilizat și curățat comparativ cu modelul Magnifica S.

Aspecte de îmbunătățit:

1. Dimensiune: Deși designul este elegant, espressorul este puțin mai mare decât Magnifica S, ocupând mai mult spațiu pe blatul din bucătărie.

2. Zgomot: Aparatul este ușor mai zgomotos în timpul măcinării și extragerii cafelei, ceea ce poate fi deranjant dimineața devreme.

3. Preț: Fiind un model mai nou și mai avansat, prețul este semnificativ mai mare. Totuși, pentru cei care apreciază o cafea de calitate superioară și diversele opțiuni de personalizare, investiția merită.

În concluzie, Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T este un upgrade considerabil față de Magnifica S ECAM 110, oferind o experiență de preparare a cafelei mult mai plăcută și profesională. Recomand acest model celor care doresc să își îmbunătățească rutina zilnică de cafea și să se bucure de un espresso perfect de fiecare dată.

Sper că acest review te-a ajutat să iei o decizie informată cu privire la achiziționarea espressorului Delonghi Specialista Arte Evo EC9255.T.

Leave a Comment