Review: Router Digi RCS RDS KAON AR4010

Andrei Bădescu

Updated on:

REVIEWS
3 minutes
kaon-ar4010

Un nou router, KAON AR4010, și-a făcut apariția în grădina RCS RDS după încercările eșuate cu ZTE CPE H218N și ZTE CPE ZXHN H298N.

Cine sunt cei de la KAON[ref]KAONWebsiteFacebookLinkedInTwitter[/ref]?

Companie sud coreeană înființată în anul 2001. Pe scurt, niște unii, cel puțin în domeniul rețelisticii; total necunoscuți pentru Google cât și pentru Wikipedia.

Aceștia mai activeaza și pe piața de TV media, fiind producători de set-top box-uri[ref]set-top box – dispozitiv folosit în televiziunea prin cablu, televiziunea prin satelit, sisteme over-the-air (OTA) cu scopul de a reda semnalul de intrare ca și imagine concreta pe televizor [/ref] sau set-top unit-uri, mai pe româneste tunere TV sau mai simplu,  decodoare tv. Pe piața din România au ca și clienți RCS RDS și Telekom Romania.

 • un scurt review scris despre unul din decodoarele acestora poate fi citit aici.
 • un alt review, de data aceasta video, poate fi vazut aici.

Revenim…

Specificații KAON AR4010

 • suportă standardul nou 802.11ac (maxim 867 Mbps) și 802.11n/g/b pentru maxim 300 Mbps
 • două antene externe
 • 4 porturi LAN Gigabit
 • 1 port WAN
 • 1 port USB 2.0
 • suportă IPv6
 • dimensiuni 220mm x 160mm x 38mm
 • CPU 1 Ghz dual-core
ChipArch.Clock SpeedFirst seen
RTL8198CMIPS 1074Kc; Dual Core620 MHz (up to 1 GHz)29/05/2015

Notă: Momentan, pentru CPU-ul acestui router există doar variante experimentale de OpenWRT care încă nu sunt stabile.

Cum poți intra în posesia unui router RDS RCS KAON AR4010?

Router-ul DIGI RDS KAON AR4010 poate fi achiziționat în regim de chirie cu 5 RON/lună sau pentru 240 RON poate deveni proprietate personală. Tot ce trebuie să faceți este să plasați o cerere din contul personal DigiCare.

Beneficii RCS RDS:

 • configurare inițială a routerului și setări făcute de noi
 • suport pentru funcționarea optimă a acestuia asigurat GRATUIT, 24 din 24
 • suport remote, prin intermediul Dep. Relatii cu Clienții
 • rezolvare rapidă a oricarei probleme de funcționare a internetului prin acest router
 • viteze superioare de transfer date de tip wireless

Unboxing – Conținutul pachetului

KAON AR4010 vine într-o cutie împreună de carton care conține routerul, sursa de alimentare, cablu de alimentare, patch-cord Ethernet, plus un ghid de utilizare de care nu ai nevoie.

Setare conexiune RCS RDS PPoE KAON AR4010

Notă: Datorită lungimii articolului și a faptului ca a mai fost scris și de alții, click aici.

Rezultate Speedtest

 • Wired (Cablu): Pentru un router no-name, pe abonamentul meu, FiberLink1000 am prins o viteză de 932 Mbps download și 504 Mbps upload.
  kaon ar4010 speedtest2
 • WiFi: 96 Mbps download, 101 Mbps upload pentru rețeaua 2.4 Ghz și 429 Mbps download 304 Mbps upload pentru rețeaua de 5 Ghz.

kaon ar4010 speedtest 24kaon ar4010 speedtest mobile wifi

Funcționalitate si viteză port USB

Cu ultima versiune de firmware (1.00.45) hardul extern atașat (500GB 2.5″) este vazut și de calculatoare cât și de televizor. Pe firmware mai vechi, umblă zvonul că în afară de alimentare, nu mai face și altceva.

Pros & Cons

[one-half-first]Argumente PRO

 1. Printre cele mai ieftine routere gigabit AC
 2. Hardware bunicel, peste așteptările mele
 3. Design plăcut
 4. VoIP
 5. Port USB
[/one-half-first] [one-half]Argumente CONTRA

 1. Un no-name în lumea routerelor SOHO
 2. Custom firmware (ciopârțit de RCS) și de asemenea și hardware (limitari de setări, sincronizare cu serverul RDS pentru configs, updates, etc.)
 3. USB 2.0
 4. Plin de bug-uri
  • Dacă se schimbă parola contului “user” cu o parolă nouă, mai mare de 10 caracterede, routerul nu va recunoaște noua parolă și va fi nevoie de hard reset
  • DHCP reservation merge în reprize
  • Orice schimbare de setări necesită router restart (uneori, are nevoie și de al doilea restart pentru a lua în calcul noile setări)
  • IPv6 pe wireless nu funcționează uneori[/one-half]

22 thoughts on “Review: Router Digi RCS RDS KAON AR4010”

 1. Nu reușesc deloc sa obțin conexiune la internet. Setări după rds, leduri în cauza aprinse, internet ioc. O fi routerul defect?

  Reply
 2. Cool prezentarea si totul suna bine pana cand ajungi sa astepti mai bine de o luna dupa el; defapt dupa orice echipament de la digi in ultima perioada. Eu am cerut routerul in decembrie, suntem in februarie si inca niciun semn. Cei de la relatii clienti mi-au sppus ca nu este nicio problema daca anulez comanda..:)

  Reply
 3. Rooterul ar fi bunicel dar RDS-RCS si’a batut joc de acest EW blocat la servicii si cu muuulte buguri.
  Cer enorm de mult pentru un rooter care este si personalizat cu “DIGI” peste tot si sunt destrul de multe probleme la el.
  Inafara de asta cel in custodie ar fi ok sa fie asa zeama lor de soft bataia lor de joc asuprea cilentilor lor.
  Cand vine vorba de un rooter care sa il vanda oricui ei vand tot gunoiul lor de rooter su gunoiul lor de soft ….. total incorect si nu recomand .
  Acest rooter il puteti procura de la magazine cum ar fi emag si lupa instalare vedeti voi ce are gigi astea si ce ar trebui de fapt sa fie . Fizic la carcasa arata la fel. Daca le desfaceti … treaba acolo sat ca cel de la gigi astea are piese lipsa siar cel de la emag sau alti comercianti nu.
  Cand il accesam la gigilica astea intri cu user user si ai o porcarie de soft la cel cumparat de la alt comerciant intri cu admin .
  Nu mai vreau sa vb despre meniu ca asta este chiar dezgustator la Digi de fapt …. C si ei . socetate de servicii de rahat care duar cauta sa insele lumea “legal” si sa o abureasca.

  Reply
 4. salut! am o problema cu acest router cred si-a luat o eroare prima data cand l-am deschis nu cred ca l-am lasat destul deschis sa isi fac update de firmware si acum cand intru in el si incerc sa fac setarile pentru internet primesc tot timpul aceasta eroare : Your client does not have permission to get URL /boafrm/form! Vreo rezolvare?

  Reply
 5. Salut am o intrebare despre acest router se merita sa îl iau in chirie de la ei sau sa ma orinetez spre altceva? Si o alta problemă despre care nu stiu nimic daca pun ont-ul lor ZTE in bridge si pun acest router este vreo problemă cu vitezele? Adică banuiesc ca asa aveti toti 2 aparate in casa daca ati optat pentru routerul lor . direct cu fir UTP 5e cu 8 conducători imi arată pe Pc : down 670 si up 450…nicidecum o viteza 800+ cum am vazut la mulți pozele postate pe speedtest .

  Reply
  • Salut! Viteza din teste este afectata si de puterea procesorului. De asemenea, 1 Gbps este viteza maxima, deci nicidecum garantata. Poti pune ONT-ul in bridge fara nici o problema.

   Reply

Leave a Comment