Router Digi RDS CPE ZTE H218N

Andrei Bădescu

Updated on:

REVIEWS
2 minutes

Sunt unul dintre mulții deținători ai pachetului de internet de la RDS-RCS, Digi Net Fiberlink 100. Abonament suficient pentru surfing, download-uri și chestii de bază pe care un standard home-user le face online.

De curând mă tot bătea gândul să-mi schimb vechiul router, un D-Link DIR-300, care ce-i drept și-a făcut treaba perfect și nu necesita decât un restart la 2-3 luni, avea o zonă de acoperire destul de mare, fiind în stare să-mi țină telefonul conectat chiar și în parcarea din fața blocului, în condițiile in care eu stau la etajul 5. În căutarea mea pentru un router mai performant, am dat de de noul serviciu de la RDS de închiriere a unui router CPE ZTE H218N; pentru prețul de 3 RON/lună am zis că merită încercat, mai ales că avea și un port USB în care îmi puteam conecta unul din hardurile externe.

După ce am stat aproape 1 oră la coadă să-l ridic din oficiul de pe strada Brasov, nr 24, bloc nr 717, parter, sector 6 (zona Tricodava) am ajuns cu el acasă, dornic să-l văd în acțiune.

Instalarea a fost foarte ușoară, made for dummies, configurarea inițială a routerului și setările făcute de RDS, a recunoscut hardul extern conectat prin USB, s-a conectat la WLAN fără nici o problemă, eram chiar plăcut surprins.

Nu mare mi-a fost mirarea când i-am facut testul pe speednet, conectat prin cablu de rețea. Rezultatele au fost cele așteptate, viteza de download la 74 Mbps iar cea de upload la 62 Mbps, după cum se poate și vedea.

3055062866
Cable speed test via Digi RDS router CPE ZTE H218N

Marea mirare a apărut la testul prin WiFi făcut de pe același laptop, având niște rezultate execrabile și de toată jena, 2,34 Mbps DOWNLOAD și 7,86 Mbps UPLOAD.

3055172020
WiFi speed test via Digi RDS router CPE ZTE H218N

Notă: În momentul testărilor, la rețea mai erau 2 telefoane conectate care nu făceau cine știe ce trafic încât să explice rezultatele testului făcut pe WiFi.

În secunda imediat următoare, am depus o sesizare, așteptând cu mare nerăbdare o soluționare. Inregistrarea a fost preluata și inregistrata iar numarul ei este 2276756309. În situația în care situația nu se remediază, de luna viitoare voi renunța la serviciu și voi băga în functiune vechiul D-Link DIR-300 care și-a facut treaba mai mult decât onorabil.

PS: Telefonul meu a scos pe 3G la Orange 29,14 Mbps download și 3,80 Mbps upload.

669050018
3G Orange speed test

22 thoughts on “Router Digi RDS CPE ZTE H218N”

 1. Sa inteleg ca poti intra pe router si sa-l configurezi cum doresti tu (ma refer in special la reguli de firewall, port forwarding, etc) ?

  Reply
  • Ba da, s-a rezolvat. Mi-au făcut băieții un firmware update și au modificat câte ceva setări prin router și server(e). Am avut un follow up post în care am explicat cum s-a rezolvat. Downloadul era marea problemă nu uploadul.

   Reply
 2. ce antene are? cati decibeli?

  ma intereseaza de fapt cam ce acoperire are, l-as vrea intr-un apartament de bloc unde trebuie sa treaca wireless prin vreo 3 ziduri

  Reply
 3. Cu routerul ZTE H218N cine poate sa mi spuna daca pot sa pun o camera cu ip sa o pot vedea din alta locatie mentionez ca am internet de la rds si ip dinamic ,trebuie setat in router ceva ?

  Reply

Leave a Comment