Cum să îți programezi concediul

Andrei Bădescu

Updated on:

TUTS
3 minutes
concediu

Cu toții am auzit întrebarea “ce facem anul ăsta, unde mergem și noi?”. Evident, eu am auzit-o în a treia zi a noului an, lăsându-mă visător pe Booking.

Bineînțeles, nu există o rețetă a succesului bine definită cum să îți programezi concediul, însă pașii pe care eu îi iau în considerare și pe care ii recomand oricui atunci când programează un concediu sunt următorii:

Verificți

lista sărbătorilor legale

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific lista sărbătorilor legale pentru 2017 să văd ce mișculații pot face fără să consum prea multe zile de concediu pentru mini-concedii intermediare.

  • Marți, 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române
  • Joi, 1 Iunie – ziua copilului
  • Luni, 5 Iunie – A doua zi de Rusalii
  • Marti, 15 august – Adormirea Maicii Domnului

În cazul meul, prima oportunitate descoperită a fost în Iunie, a doua în August, cu toate că mergea una și din scurt în Ianuarie, combinând ziua de 24 Ian cu 2 zile libere cerute Vineri, 20 Ian și Luni, 23 Ian pentru o sesiune de snowboarding la frații noștri cu ceafa lată însă nu era momentul.

Următorul lucru a fost să-mi cer liber pe data de 2 Iunie si 14 August din timp, ca toți colegii să fie la curent de la începutul anului de perioadele în care nu voi fi la birou.

Verificați ofertele agențiilor de turism / Booking.com

Notă: Eu folosesc Vola atât pentru validarea prețurilor de pe piață cât și pentru rezervări atunci când Booking sau AirBNB nu au prețuri mai avantajoase.

Vola

Notă: De asemenea, o opțiune foarte bună de a fi mereu la curent cu prețurile oscilante de pe piață este și serviciul de Alerte Tarif oferit de Vola.

vola.ro%20

Booking

Cu toți ați auzit de Booking, însă spre uimirea mea, încă mai sunt persoane care încă nu l-au folosit. 50% din camerele rezervate online într-o seară în Europa sunt făcute prin ei.

Avantajul este că poți vedea o bună parte a cazărilor, consolidat, într-o singură locație.

Booking.com

Alegeți 3 posibile locații

O listă cu ghiduri de călătorie pentru o bună parte din țările europene poate fi accesată aici, asta bineînțeles dacă nu alegeți să folosiți CityGuides de la TripAdvisor și să downloadați orașele care vă interesează.

Analizați foarte bine orașele și scopul pe care îl atribuiti acelui concediu; un concediu de 5 zile într-un oraș care se acoperă în 2 zile full poate fi o pierdere de timp și bani.

Verifică vremea în perioada aleasă

La prima vedere, sună amuzant, dar cine își doreste un concediu în care 2/3 zile plouă când în mod normal ar trebui să fie soare?

Cei de la AccuWeather au lansat în 2016 un tool de “forecasting” pentru vreme; un instrument foarte valoros atunci când îți programezi în avans concediul. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă încredeți 100% în această prognoză ci mai de grabă să observați tendințele meteorologice cât și deviațiile de la temperaturile în medie pentru acea perioadă.

O dată parlamentată și agreată locația cu pricina, nu vă mai rămane decât să faceți plata și să așteptați să vină momentul cel mult așteptat.

Cam acestea ar fi răspunsurile mele la întrebarea “Cum să îți programezi concediul” pentru moment.

sursă foto

Leave a Comment