ANPC le dă o palmă (amendă) celor de la Lidl

Andrei Bădescu

1 minute
Amendă ANPC Lidl Romania

24 de magazine Lidl închise și alte 265 amendate cu peste 3,5 milioane de lei, printre neregulile descoperite aflându-se produse expirate, mizerie şi insecte. Între timp, plângerea mea împotriva Lidl la ANPC, sper eu, că este în derulare. Am o vagă impresie că după așa un loz în plic, plângerea mea nu a fost pe lista lor de priorități.

Statistici magazine Lidl România

Să revenim la faimoasa amendă dată de ANPC pentru Lidl. Au fost controlate 265 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 347 amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei
  • 144 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de aproximativ 75.000 lei
  • oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 24 de unități
  • închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 4 magazine
  • închiderea unității pentru o perioadă cuprinsă între 6-12 luni, pentru o unitate.

Bă mânca-v-ar tata, ăștia de la ANPC au controlat 265 de magazine, dintr-un total de aproximativ 330 magazine (conform corporate.lidl.ro) iar din aceste 265 de magazine, 29 de magazine au fost suspendate pentru o anumită perioadă de timp. APROXIMATIV 10% din magazinele verificate au avut gherle suficient de mari, încât le-a fost suspendată activitatea comercială. Cât la sută din cele 265 de magazine verificate au primit amenzi rămâne de aflat; curiozitatea mă roade așa că-mi voi folosi drepturile pe care le am ca și cetățean și voi cere lămuriri de la ANPC.

Leave a Comment