Parcări ADP București 2018 – Înnoire si inventariere

Andrei Bădescu

Updated on:

5 minutes
Parcare ADP București

UPDATE: 17 Ianuarie 2020

Articolul mai jos menționat poate conține inadvertențe pentru anul curent. Pentru o informație exactă vă sugerez să urmăriți cele 2 articole de mai jos:


În fiecare an, în a doua săptămână din an, intru pe ghiseul.ro pentru a-mi plăti impozitele ca un cetățean conștiincios ce sunt. La câteva zile, primesc un telefon prin care sunt anunțat ca la Știrile Pro TV a fost un reportaj despre o verificare a contractelor de parcare ADP din Sectorul 6. Naiv fiind, și aplicând logica bunului simț, inițial am ignorat ușor informația fiind sigur de faptul că mi-am plătit impozitul și dacă ar fi fost ceva ce trebuia să știu, sigur aș fi fost notificat de către platforma ghiseul.ro; naiv, cum spuneam. Cumva, informația rămăsese totuși vie în capul meu așa că la o zi distanță, m-am folosit de prietenul Google pentru a verifica informația. Nu mare mi-a fost mirarea când am aflat că de fapt știrea era foarte reală și că unele primării de sector începuseră invetarierea locurilor de parcare ADP, printre care și Primăria Sector 6. Mai exact, cei care locuiesc  în sectoarele 1, 5 și 6 pe lângă faptul că trebuie să plătească taxa de parcare, aceștia trebuie să își updateze și contractul vechi în baza inventarierii menționate. Sectoarele 2, 3 și 4, contractele vechi sunt în continuare valabile atât timp cât reședința sau automobilul nu a fost schimbat. Mă întreb oare cum află ei că ți-ai schimbat reședința dacă nu îți schimbi buletinul; aceeași întrebare și pentru mașină :).

Parcări ADP Sector 1

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi din luna ianuarie contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință. Până la sfârșitul lunii martie, cetățenii Sectorului 1 sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din Bulevardul Poligrafiei nr. 4, pentru prelungirea contractului de închiriere pe anul 2018. Dacă până la data de 31 martie 2018, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, ADP Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate în ordinea cererilor depuse pe anul 2018.

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi, începând din data de 08 ianuarie 2018, contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință.

Până la sfârșitul lunii martie, cetățenii Sectorului 1 sunt așteptați la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru prelungirea contractului de închiriere pe anul 2018.

Pentru prelungirea contractelor sunt necesare Cartea de Identitate și talonul în original. Programul de lucru este următorul:

 • Luni – 10:00 – 18:00;
 • Marți – 08:15 – 16:30;
 • Miercuri – 08:15 – 16:30;
 • Joi 08:15 – 16:30;
 • Vineri 08:15 – 14:00.

Notă: Între 13:00 și 13:30 este pauză.

Informații adiționale, aici.

Preț parcare ADP Sector 1

Taxa este în valoare de 76,65 de lei/loc/autoturism/an.

Parcări ADP Sector 2

În sectorul 2, contractele pentru ocuparea locurilor din parcările de reședință ale sectorului 2 se înnoiesc doar dacă apar modificări cu privire la schimbarea adresei de domiciliu a deținătorului sau înstrăinarea autovehiculului. Dacă nu intervine niciuna din aceste situații, atunci deținătorul unui loc de parcare are doar obligația de a achita taxa anuală ce îi revine, potrivit contractului.

Preț parcare ADP Sector 2

Pentru ocuparea locurilor din parcările de reședință, Primăria Sectorului 2 percepe, în funcție de zonă, următoarele tarife anuale stabilite de către Consiliul General al Municipiului București:

 • zona A – 76,65 lei
 • zona B – 58,40 lei
 • zona C – 47,40 lei

Parcări ADP Sector 3

În sectorul 3, contractele pentru ocuparea locurilor din parcările de reședință ale sectorului 3 se înnoiesc doar dacă apar modificări cu privire la schimbarea adresei de domiciliu a deținătorului sau înstrăinarea autovehiculului. Dacă nu intervine niciuna din aceste situații, atunci deținătorul unui loc de parcare are doar obligația de a achita taxa anuală ce îi revine, potrivit contractului.

Pentru mai multe informații, click aici.

Preț parcare ADP Sector 3

Locuitorii din sectorul 3 achită pentru locurile de parcare de reședință, pe an, în funcție de zonă, următoarele taxe:

 • zona A: 77 de lei
 • zona B: 58 de lei
 • zona C: 47 de lei

Parcări ADP Sector 4

Reînnoirea contractelor/ acordurilor pentru locurile de parcare nu are loc anual, cu excepția situațiilor legale care să determine reînnoirea contractului de parcare de reședință, cum ar fi schimbarea datelor de identificare ale mijlocului de transport conform reprezentanților Primăriei Sectorului 4.

Preț parcare ADP Sector 4

În sectorul 4 al Capitalei, taxa anuală pentru utilizarea locurilor publice cu parcare de reședință este stabilită pe zone, după cum urmează:

 • zona A – 76,65 lei
 • zona B – 58,40 lei
 • zona C – 47,45 lei
 • zona D – 36,50 lei

Parcări ADP Sector 5

Pentru mai multe informații, click aici și aici.

Notă: Informații nevalidate pentru 2018. 

Preț parcare ADP Sector 5

În sectorul 5, plata taxei cu regim de tarif pentru locurile de parcare pe anul în curs se efectuează în fiecare an, în perioada 1 ianuarie – 31 martie. Cuantumul taxei pentru locul de parcare se stabilește în funcție de zona unde se solicită parcarea astfel:

 • zona A – 77 lei / an
 • zona B – 59 lei / an
 • zona C- 48 lei / an
 • zona D- 37 lei / an

Parcări ADP Sector 6

În sectorul 6, programul de reînnoire a contractelor de închiriere pentru parcări de reședință a început din 1 august 2017 și se va încheia în 31 Decembrie 2018. Dacă până acum, contractul de închiriere a locului de parcare de reședință se reînnoia automat, doar în baza achitării taxei de parcare la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 6, primarul Gabriel Mutu a dispus ADPDU Sector 6 inventarierea tuturor locurilor de parcare de reședință și actualizarea bazei de date din sector. Astfel, bucureștenii care au contractul încheiat înainte de 1 august 2017 trebuie să se prezinte pentru reînnoirea contractului de parcare până la data de 31 martie 2018, la sediul Serviciului Parcaje de Reședință din str. Aleea Bistra nr 1.

Mai multe informații, aici.

Preț parcare ADP Sector 6

Taxa pentru locul de parcare în Sectorul 6 se calculează diferit, în funcție de zona fiscală, după cum urmează:

 • zona A (spre exemplu, Cartierul ANL Brâncuşi) –  tariful este de 77 lei/an
 • zona B (ex. Cartierul Drumul Taberei) – 58 de lei/an
 • zona C (ex. zona Cartierului Militari) – 47 de lei/an

Leave a Comment