Cum înrolezi un card Revolut în Apple Pay pentru plăți cu telefonul

Andrei Bădescu

Updated on:

TUTS
6 minutes
Revolut Apple Pay Romania

UPDATE 26.06.2019

Apple Pay este oficial in Romania. Acest articol este învechit, workaround-ul nu mai este aplicabil situației curente. Acest workaround era valabil doar pe perioada în are serviciul Apple Pay nu era activ în România. 


UPDATE 31.05.2019

Plata prin Apple Pay se poate reactiva folosind aceiași pași ca prima oară. Ideal este să nu mai schimbi adresa de UK cu cea veche de România și nici regiunea din telefon. 

Nu este nici o garanție că a doua, sau a șaptea zi, contul nu va fi dezactivat iar. Pot identifica foarte ușor originea cardului de pe care se face Top Up sau locațiile de unde se fac plățile.


Ieri dimineață când m-am trezit, o notificare Facebook avea să-mi atragă atenția. Pe grupul de Facebook Revolut Romania, un tip avea să anunțe că Revolut merge băgat în Apple Pay și se pot face plăți cu telefonul în România.

Inițial am fost surprins și destul de neîncrezător, pentru că știam că nu se anunțase nimic oficial nici din partea Apple cum că ar fi activat Apple Pay în România și nici cei de la Revolut nu ar fi menționat ceva pe pagina de România. Am ignorat notificarea inițial însă gândul îmi tot fugea la ea. Motivul pentru care eram neîncrezător era că eu încercasem și mai demult să înrolez cardul Revolut în Apple Pay fără succes.

În timp ce îmi savuram cafeaua, am zis că nu strică un banal search pe Google; după un “apple pay revolut” și un Enter mai târziu, cei de la 9to5mac.com aveau să îmi confirme notificarea de pe Facebook. Revolut Apple Pay tocmai se activase în acea dimineață pentru UK, Franța și Polonia. Totul începea să capete sens… Revolut oferea la început carduri cu BIN-uri[ref]BIN (Bank Identification Number) – reprezintă primele șase cifre ale unui număr de card bancar sau număr de carduri de plată și face parte din standardul ISO / IEC 7812. Acesta este utilizat în mod frecvent în carduri de credit și cărți de debit, cărți cu valoare stocată, carduri cadou și alte carduri similare. BIN-ul este benefic pentru identificarea unei brand de carduri, a unei instituții emitente sau a unei bănci, a țării de emitere, a tipului de card și a categoriei de carduri.[/ref] de UK, drept urmare de aia acum se poate și când încercasem eu mai demult nu.

Care sunt pașii de urmat pentru activarea cardului Revolut în Apple Pay pe un iPhone

PASUL 1:

Intră în Settings – General – Language & Region și schimbă țara din România în United Kingdom. Motivul pentru care este nevoie să faci asta este acela de a activa Apple Pay pe telefonul tău. Apple nu a dat drumul serviciului în România, cu toate că au anunțat că pâna la finalul anului îl vor activa. O dată schimbată țara, telefonul va face un scurt update, iar după acesta, serviciul Apple Pay va putea fi accesibil. Ca și bonus, vi se va instala automat și aplicația News a celor de la Apple.

PASUL 2:

O dată schimbată țara în telefon, pasul următor este să intri în contul tău Revolut și șă modifici țara din detaliile profilului. Acest lucru se poate face dând tap pe More – Profile – Personal Details. Modificați România cu United Kingdom. Veți avea nevoie de un postal code de UK. Dând click aici, veți avea acces la o listă întreagă de coduri poștale din Londra. Inserați oricare cod din acea listă.

Mare atenție, în momentul în care veți modifica adresa, exista riscul ca cei de la Revolut să blocheze contul instant. Nu vă panicați; intrați în contact cu ei pe chat (în Revolut, Tap More – Help – Chat to us), spuneți-le că motivul modificării adresei este activarea Apple Pay iar deblocarea se va face în maxim 10 minute; cei de la suport vor cere următoarele informații: adresa inițială de dinaintea modificării, un print screen al unei facturi de uz casnic cu adresa veche, o poza cu cardul folosit pentru încărcarea contului Revolut (în poză trebuie să se vadă numele de pe card și ultimele 4 cifre, restul se ascunde cu o foaie de hârtie).

PASUL 3:

O dată deblocat contul, atât aplicația Revolut cât și Apple Wallet se vor “citi” una pe alta și veți putea adăuga cardul dând un tap pe “Add to Apple Wallet

Dacă din varii motive, aplicațiile nu se recunosc una pe cealaltă, există și opțiunea manuală care constă în deschiderea aplicației Wallet, tap pe butonul de Add new card, iar apoi ți se va cere să îndrepți camera telefonului spre cardul tău Revolut, ca să citească datele. O dată citite datele cardului, introduci codul CVV iar ulterior vei primi și un SMS cu un cod de confirmare.

Dacă deții și un Apple Watch, deschide aplicația Watch de pe telefon și adaugă cardul și acolo, ca să poți plăti direct cu ceasul ca în reclame 🙂

Dacă planetele sunt aliniate împotriva ta și nici o variantă de la pasul 3 nu merge, treci la pasul 4. În cazul fericit în care cardul a fost adăgat, tot ce mai rămâne este să modifici adresa veche în contul Revolut iar din telefon, să îți schimbi țara înapoi pe România. Lasă adresa de UK în contul Revolut și regiunea telefonului pe UK. Aruncă un ochi aici, Revolut nu susține workaround-ul și vor dezactiva metoda de plată prin Apple Pay.

PASUL 4:

Dacă ai ajuns la pasul 4, cel mai probabil BIN-ul cardului tău Revolut nu este de UK. În subsol am explicat ce este un BIN și care este rostul lui.

Pentru a te asigura de acest lucru, intră pe binlist.net și inserează primele 8 cifre ale cardului tău Revolut.

  • Dacă la country nu apare UK dar apare France sau Poland, refaci pașii 1-3 dar cu țara listată în rezultat, fie Franța, fie Polonia.
  • Dacă la country apare orice altă țară mai puțin UK, Poland sau France, treci la pasul următor

PASUL 5 (valabil doar celor care au BIN-uri Revolut non-UK / France / Poland)

Emiteți un nou card, dar virtual. Pentru a face asta, din contul Revolut dați un tap pe Cards iar apoi semnul + din colțul dreapta sus, ca mai apoi să mai dați un tap pe Virtual. În acest moment, noul card virtual va avea BIN de UK. În momentul acesta, aplicațiile vor comunica între ele și opțiunea de “Add to Wallet” va fi activă.

O dată ce cardul virtual a fost adăugat în Apple Pay, tot ce mai rămâne este să înlocuiești adresa nouă în contul Revolut iar din telefon, să îți schimbi țara înapoi pe România.

Lasă adresa de UK în contul Revolut și regiunea telefonului pe UK. Aruncă un ochi aici, Revolut nu susține workaround-ul și vor dezactiva metoda de plată prin Apple Pay.

Dacă ai încercat o plată si tranzacția a fost refuzată, cel mai probabil ai opțiunea de Contactless dezactivată din meniul Revolut.

apple wallet listing
“Extras de cont” Apple Wallet

 

8 thoughts on “Cum înrolezi un card Revolut în Apple Pay pentru plăți cu telefonul”

  1. Nu mai functioneaza. Cardul emis fizic are BIN de Romania. Cand adaugi un card virtual cu BIN de UK nu mai apare optiunea de Add to wallet. Iar referitor la suport, nu te mai ajuta nimeni, vor o dovada cu adresa ta noua din UK ca sa iti activeze optiunea de Apple Pay.
    Deci, au blocat workaround-ul de tot. Te rog sa faci un update la articol.

    Reply
    • Salut Bogdan, ai incercat sa adaugi cardul virtual direct din Wallet? Din pacate nu mai am nici un prieten cu care sa pot testa, dar ce iti pot spune este ca in urma cu 3-4 zile am mai ajutat un prieten sa isi activeze.

      Eu am adresa de UK pusa si contul verificat, si in acelasi timp, si utility bill pe adresa de UK pe care o am, fiind un rental.

      Am mai auzit la cineva de pe grupul Revolut Romania de aceeasi problema,insa el stersese cardul virtual pe care activase Apple Pay, ulterior nemaifiind posibil sa reactiveze urmand aceiasi pasi. Se aplica si in cazul tau?

      Reply
      • Salut Andrei,

        In aplicatia Revolut aveam doua carduri. Unul fizic (care este emis cu cod BIN de Romania) si unul Virtual cu cod BIN de UK. Dupa ce am operat modificarile de Regiune in setarile telefonului si in Revolut, utilizand un cod postal din linkul oferit de tine (identificat adresa tot, valabil), nu mi-a aparut optiunea “Add to Apple Wallet” sub nici unul din carduri. Primul card Virtual era Visa. Am emis inca unul Masercard si situatia nu s-a schimbat.
        Apoi am apelat la support si mi-au identificat operatiunea de schimbare adresa, cerndu-mi o dovada cu noua adresa. Cand le-am zis ca am schimbat doar ca sa imi activez Apple Pay, nu m-au ajutat asa cum ai mentionat tu in articol ci mi-au spus ca nu pot folosi in Romania acest serviciu si sa imi schimb adresa inapoi cu cea veche.

        Cu alte cuvinte, au blocat workaround-ul, care sincer pare a fi o vulnerabilitate Apple (bug) de care s-a profitat la maxim. (Exploit). 😀

        Reply
        • Pai nu este o vulnerabilitate, lucreaza cum a fost gandit. Apple Pay lucreaza in functie de tara, e normal sa ti se activeze optiunea de Apple Pay cand schimbi regiunea.

          Din cate inteleg, tu aveai cardul virtual facut inainte de a schimba adresa pe UK? (nu prea inteleg cum s-a intamplat asta) Cand ai schimbat adresa, ai intrat in verificare, ai intrat in contact cu suportul, iar ei nu te-au mai ajutat cum m-au ajutat pe mine initial. Eu, prietenei mele i-am schimbat intai tara atat in iOS cat si pe Revolut, iar abia ulterior am generat cardul virtual.

          Pe mine cand m-au suspendat, le-am dat ce au cerut, si m-au verificat, drept urmare, a doua oara cand am schimbat adresa iar, nu m-au mai suspendat, probabil fiind deja verificat de ei o data. Oricum, ma pregatisem cu utility bill de UK deci teoretic eram covered.

          Ce iti pot spune este ca mie imi merge in continuare, cat si celorlati prieteni pe care i-am ajutat. Este greu sa blocheze, pentru ca functioneaza as designed in principiu. La fel si cu Monese spre exemplu.

          Cu prima ocazie cand mai dau de cineva care vrea sa-si activeze Revolut pe telefon, revin si iti zic daca a mai mers sau nu. Din pacate, momentan nu mai stiu pe nimeni 🙂

          Cert este ca trebuie sa updatez articolul oricum, fiind clar ca cei de la Revolut nu mai sustin acest workaround, drept urmare, motivul schimbarii adresei ar fi mutarea in UK, ceea ce ar presupune ca este nevoie de adresa unei cunostinte din UK pentru validare.

          Thanks for the heads up!

          Reply
  2. Salutare, eu am intampinat alta problema, si nu stiu daca ma poti aiuta, pe scurt, am facut toti pasii, am dat sa bag cardul in apple pay (initial nu mergea, a mers dupa ce am refacut cardul virtual cu BIN UK) problema apare dupa ce imi da sa accept terminii si conditiile, imi saune CARD NOT ADDED, contact your card issuer ( add another or try later). Contul de Revolut nu l-au blocat, sa nu imi spare mimic pe aplicatie, am si pop-up ul ala in Resoluut cu Apple pay is here… ce as mai putea sa incerc ?

    Reply
    • O altă ciudățenie. Un coleg de muncă tocmai îmi spunea că după ce seta iPhone-ul pe UK, când dădea pe Wallet să adauge un card nou, nu avea opțiunea; după câteva ore și-a revenit singur. Ai încercat “later” cum spune în mesajul de eroare?

      Reply

Leave a Comment