Revolut nu agreează workaround-ul pentru Apple Pay în România

Andrei Bădescu

Updated on:

IMHO
3 minutes

UPDATE 26.06.2019

Apple Pay a fost lansat oficial în România. Articolul este învechit.

 


O altă dimineață, o altă notificare nebunatică. Aparent, Revolut nu agreează workaround-ul pentru Apple Pay, drept urmare, Revolut Apple Pay mi-a fost dezactivat, prin acest mesaj care mi-a stricat chi-ul matinal.

notificare revolut

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru în contact cu cei de la Revolut pentru a afla ce se întâmplă. Răspunsul a fost destul de sec, din cauza faptului că Apple Pay nu este încă disponibil în România, accesul mi-a fost revocat. Discuția în sine nu a durat foarte mult și s-a încheiat cu “Really sorry for your experience. Have a great day, take care Andrei.

După această discuție amăgitoare, am mai putut plăti prin Apple Pay preț de câteva zeci de minute, chiar dacă în Revolut nu mai apărea faptul că am cardul legat de Apple Pay.

plata apple pay post dezactivare

 

Cumva mă liniștisem după ce a reușit plata, crezând că lucrurile vor rămâne așa. Ei bine… nu. La o oră și un pic după, m-am trezit și cu o notificare Apple Pay prin care eram notificat că, cardul meu Revolut a fost eliminat din Apple Pay.

notificare apple pay

Ce este interesant, este faptul că ieri, când am fost în contact cu cei de la suport pentru a-mi debloca contul în urma schimbării de adresă, le-am spus motivul pentru care am schimbat adresa și nu au avut nimic de obiectat, singura rugăminte a fost aceea de a-mi pune adresa reală ulterior activării, lucru pe care l-am și făcut.

Prin târg se vorbește cum această schimbare la față a celor de la Revolut este din cauza celor de la Banca Transilvania, care ar fi comunicat cu cei de la Apple Support, menționând faptul că cei de la Revolut au sărit startul; bineînțeles, este doar o supoziție a celui care a și scris asta, pe grupul de Facebook Revolut Romania.

Întrebarea care îmi rămâne în cap și la care cei de la Revolut România nu au putut răspunde este următoarea: Care este identificatorul care face diferența între un român din UK cu adresă de UK, cu BIN-ul cardului Revolut de UK vs. un român din RO cu adresă de UK, cu BIN-ul cardului Revolut de UK? Veți răspunde nr. de telefon însă nu este general valabil; se poate aplica poate pentru 95% dintre utilizatorii români Revolut, dar nu pentru toți. Singura opțiune la care m-am gândit este Location Services. Făcând o plată, automat cei de la Revolut observă de unde s-a făcut.

Mesajul zilei: Metoda de activare Apple Pay încă merge, nu mai modificați adresa pe România la final, lasați-o pe cea de UK. Nu este nici o garanție că a doua, sau a șaptea zi, contul nu va fi dezactivat iar. Pot identifica foarte ușor originea cardului de pe care se face Top Up sau locațiile de unde se fac plățile.

Interesant de văzut dacă cei de la Apple anunță ceva luni la WWDC 2019 despre Apple Pay în România…

 

Leave a Comment