Complexul Olimpic de Înot Otopeni în dulcele stil clasic

Andrei Bădescu

Updated on:

1 minute

Deși trebuia să fie gata de acum 2 ani, încă se lucrează la Complexul Olimpic de Înot de la Otopeni. Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții susțineau în vara anului 2018 că lucrările se vor finaliza în Septembrie, însă așa cum vă închipuiți, nu a fost gata.

Complexul din Otopeni va avea o capacitate de 2.797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, săli de forţă, săli metodice, saune, cabinet medical, sală de conferinţe, cabine pentru presă şi o sală de antrenament pentru sportivii de la sărituri cu înălţime liberă mare – 6m.

Inițial, Complexul olimpic de nataţie din Otopeni ar fi costat în total 119,3 milioane de lei (27 mil. de euro) dar după 2 ani întârziere, acesta a ajuns să coste  158,13 milioane lei, finanţarea fiind asigurată prin subprogramul „Bazine de înot”.

Complexul include:

  • un bazin olimpic de înot (25 x 51.25 m, cu adâncime variabilă);
  • un bazin olimpic de sărituri (21 x 25 m, cu adâncime variabilă 3.5-5 m);
  • un bazin de antrenament (15 x 25 m, cu adâncime variabilă H = 1.36-1.81 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (7 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare (6 x 12 m, cu adâncime 1.2 m);
  • un bazin de iniţiere şi recuperare cu formă semicirculară (5 x 9.80 m, cu adâncime 0.6 m).

Tragicomic este faptul că, după aproape aproape 2 ani întârziere, acest complex nu este racordat la canalizare și nici acces la apă nu are, responsabili pentru aceste activități fiind cei de la UAT Otopeni.

Federația Română de Natație are planuri mari acolo dorind să organizeze la Otopeni după anul 2022 o ediţie a Campionatelor Europene.

Leave a Comment