Poșta Română anunță clienții prin SMS despre coletele din China

Andrei Bădescu

1 minute
posta-romana-sms-colet

La aproape un an și o lună de când au lansat serviciul online de AWB pentru coletele interne, Poșta Română a lansat pe 7 mai 2020 serviciul de alertă prin SMS pentru recomandatele simple sosite din China. Astfel, clienții sunt anunțați, printr-un mesaj primit pe telefonul mobil, despre data și ora livrării coletelor în subunitățile poștale.

Cum funcționează sistemul de alertare prin SMS?

Serviciul “SMS avizare trimiteri China” este utilizat în situația în care factorii poștali nu reușesc predarea coletelor la domiciliu, din diverse motive (colete voluminoase, cutii poștale neasigurate, destinatarul nu este găsit la domiciliu, etc.)

Mesajul primit de client conține date despre numărul trimiterii, numărul oficiului poștal de unde clientul o poate ridica, dar și intervalul orar în care acesta se poate prezenta pentru a se face predarea, la ghișeu.

Oficii Poștale care anunță prin SMS coletele venite din China

Sistemul de alertare a clienților prin SMS funcționeză, pentru început, în 14 oficii poștale din București (Oficiile 56, 15, 30, 63, 72, 53, 11, 51, 69, 16, 74, 76, 32 și 18), dar și în oficiile poștale din orașele Popești-Leordeni și Bragadiru, urmând ca acesta să fie extins, etapizat, și în restul subunităților poștale.


În alte țări, coletele mici și care nu sunt purtătoare de taxe vamale sunt lăsate de factorul poștal fie în cutia poștală din scara blocului fie direct destinatarului. Oare de ce nu se întâmplă același lucru și în România?

sursă foto

Leave a Comment