Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru Android

Andrei Bădescu

TECH
3 minutes
posta-romana-aplicatie-mobila

Poșta Română e pe val; nu au dispărut cozile sau pixurile și foile ale angajaților de la ghișeu dar avansează. Aceștia tocmai ce au lansat o aplicaţie mobilă pentru telefoanele cu Android care oferă acces rapid şi direct la serviciile online ale operatorului naţional de servicii poştale. Pentru iOS, mai e de așteptat dar vezi doamne e pe vine.

Aplicaţia este realizată în limba română şi poate fi descărcată, gratuit, direct din Google Play Store.

Ce poți face cu aplicația mobilă Poșta Română?

  • poți verifica cu uşurinţă statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace
  • poți calcula singuri tarifele pentru fiecare serviciu în parte
  • poți căuta un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect etc)
  • poți afla orice cod poştal şi au posibilitatea de a-şi crea un cont de utilizator unde pot completa formulare electronice
  •  poți urmări istoricul pentru toate serviciile cu plată utilizate

De asemenea, aplicaţia oferă vizitatorilor care vor avea cont înregistrat şi posibilitatea de a accesa servicii cu plată, cum ar fi realizarea de abonamente de presă sau E-mandat, serviciul prin care clienţii pot face transfer de bani online. Alte servicii cu plată, disponibile în aplicaţie, sunt MyPostalcard (creare şi expediere de cărţi poştale personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil), MyMark (creare şi expediere de etichete tip timbru, personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil) şi MyLetter (creare şi expediere de plicuri personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil).

Serviciile cu plata online vor putea fi folosite doar de către utilizatorii aplicaţiei înregistraţi, în timp ce serviciile gratuite vor putea fi utilizate fără crearea unui cont, cu excepţia notificărilor Track&Trace. Cei care au deja un cont creat pe site-ul www.posta-romana.ro îl pot utiliza şi pentru accesul în aplicaţia de mobil.

Având în vedere că un procent destul de mare din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile (smartphone şi tablete), ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pe dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, urmând ca, în curând, să fie dezvoltată şi pentru iOS

a declarat Horia Grigorescu[ref]Horia Grigorescu – Director Poșta Română | Linkedin | Site personal[/ref]

Le-a luat ceva celor de la Poștă să observe acest lucru și să ia o decizie atât de simplă, vreo 2-3 ani numai.

Nu pot decât să observ faptul că totuși există o ușoară și timidă digitalizare a Poștei Române în ultimul an și să le urez un călduros CURAJ. Suntem în 2020, pixul și borderourile prinse în dosar cu șină pentru tracking sunt de domeniul anilor 80-90.

O analiză interesantă poate fi citită aici. TLDR – serviciile poștale și de curierat sunt un business în creștere, iar Poșta Română este încă lider atât la încasări cât și la footprint. Sper că cineva din Poșta Română să poată veni cu un transformation roadmap pe o durată de 1-3 ani, pentru că potențialul este imens luând în calcul footprint-ul iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

servicii posta

sursă foto

sursă foto

2 thoughts on “Poșta Română a lansat o aplicație mobilă pentru Android”

  1. Au avut o idee destul de buna sa faca o aplicatie cu atatea avantaje, au bagat si ceva din care sa faca bani, prin abonamentele premium care iti ofera o gramda de beneficii, asteptam sa apara si pe IOS!

    Reply

Leave a Comment