Poșta Română, Coronavirus și coletele din China

Andrei Bădescu

1 minute
Coronavirus Colete Posta China

O dată apărut coronavirus, clienții fideli ai site-urilor de genul AliExpress, GearBest, DX, banggood au început să se întrebe timid dacă coronavirus poate fi transmis și prin coletele care provin din China.

Conform celor de la CDC, riscul răspândirii coronavirusului prin intermediul serviciilor poștale este extrem de scăzut, datorită incapacității virusului de a supraviețui pe suprafețe și a faptului că un colet călătorește pe durata a mai multor zile sau chiar săptămâni din China până la destinație, la temperaturi normale.

Chiar dacă o persoană din China infectată cu coronavirus strănută pe pachetul care urmează a fi trimis, coletul respectiv tot nu reprezintă un risc de îmbolnăvire.

În general, se consideră că coronavirusurile sunt răspândite de picăturile respiratorii. În prezent, nu există dovezi care să susțină transmiterea 2019-nCoV asociată mărfurilor importate și nu au existat cazuri de 2019-nCoV în Statele Unite asociate cu mărfurile importate.

Poziția celor de la CDC se bazează pe informațiile din trecut, atunci când viruși asemănători, SARS și MERS nu supraviețuiau pe suprafețe decât câteva ore.

Conform Poștei Române, operatorul poștal chinezesc, China Post, efectuează proactiv dezinfectarea tuturor trimiterilor poștale destinate centrului de prelucrare din Wuhan sau care tranzitează orașul , pentru a preveni riscul transmiterii ulterioare.

De asemenea, aceste măsuri determină întârzieri în procesarea și livrarea trimiterilor internaționale sosite.

1 thought on “Poșta Română, Coronavirus și coletele din China”

  1. Era logic ca virusul nu se transmite prin colete, dar pana la urma, nu ai de unde sa stii ce surpriza te asteapta in colet :)) Like pentru articol!

    [admin edit]: Nume de persoane nu de branduri. Dacă se repetă, intri în spam.

    Reply

Leave a Comment