Poșta Română activeaza tracking online prin AWB pentru coletele interne

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes
Poșta Vamală

Poșta Română iese din dulap, oferind clienților cu o întârziere de cel puțin 5 ani, șansa de a-și urmări coletul trimis intern, online, prin AWB.

Conform comunicatului de presă al celor de la Poșta Română, aceștia introduc monitorizarea în sistem Track&Trace pentru trimiterile interne de colete poştale din serviciile – standard, valoare declarată, confirmare de primire şi ramburs – depuse de către clienţi, persoane fizice, la ghişeele oficiilor poştale informatizate din reţeaua poştală.

Ce reiese de aici?

În 2019, s-ar părea că încă mai există oficii poștale care nu au acces la un calculator conectat la rețeaua celor de poștă!

Prin introducerea acestei facilităţi, pe de o parte se elimină completarea manuală de către clienţi, persoane fizice, a formularelor premergătoare depunerii trimiterilor interne de colete poştale, la ghişeele poştale informatizate, iar pe de altă parte expeditorii îşi pot urmări statusul trimiterilor pe site-ul companiei www.posta-romana.ro.

FIRMELE DE CURIERAT FAC ASTA DE ANI DE ZILE!!! SUNTEȚI ANI LUMINĂ ÎN SPATELE FIRMELOR DE CURIERAT!

De asemenea, persoanele fizice şi juridice, care doresc expedierea de trimiteri interne de colete poştale, indiferent de volum, îşi pot genera singuri, de acasă sau de la sediu, documentele necesare expedierii, utilizând aplicaţia MyAWB, disponibilă pe site-ul companiei www.posta-romana.ro, prin parcurgerea celor 5 paşi:

  1. Creare cont în MyAWB;
  2. Selectarea tipului de serviciu;
  3. Completarea informaţiilor solicitate;
  4. Vizualizarea tarifului poştal aferent;
  5. Generarea formularelor poştale necesare expedierii (AWB).

Notă: La 30 minute de la crearea contului, nu am primit încă email-ul de validare a adresei de email pentru a testa serviciul – GG Poșta Română.

Beneficii Poșta Română MyAWB

  • crearea si vizualizarea documentelor de transport AWB
  • incarcarea, editarea si vizualizarea borderourilor
  • gestionarea online a expeditiilor efectuate intr-o anumita perioada de timp
  • generarea de rapoarte statistice atat pentru statusul trimiterilor cat si pentru incasarea rambursurilor
Pentru persoanele juridice, aplicația MyAWB mai are şi alte funcţionalităţi precum acces baze de date proprii din care pot genera rapoarte şi liste utile gestionării şi/sau monitorizării expediţiilor.

Ce ar fi fost cu adevărat o știre? Punerea la dispoziție a unui API care să poată fi folosit de către programatori pentru a integra magazinele online cu serviciile poștei.

Extinderea sistemului de monitorizare Track&Trace pentru noi servicii poştale face parte dintr-un amplu program de modernizare şi tehnologizare a proceselor din front şi back office, astfel încât să aducem serviciile la standardele de calitate pe care suntem conştienţi că le doresc clienţii noştri.

BLAH BLAH BLAH! Există și o strategie? Un roadmap pentru prostime?

Leave a Comment