Loteria Vaccinării 2021 – Tot ce trebuie să știi

Andrei Bădescu

3 minutes
Loteria Vaccinării - COVID-19 - România

Umblă vorba în târg cum că au început înscrierile la Loteria Vaccinării. De ieri de la ora 12.00, toate persoanele imunizate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pot participa la Loteria Vaccinării.

Vorba aia, când a refuzat românul o șansă la ceva mokka? 🙂 Pe vremuri era “riști și câștigi” acum este “te vaccinezi și câștigi”.

Între timp, pe parcursul unei luni, am ajuns de la 1400 de cazuri la 12000, iar unele localități intră iar în carantină.

Reminder: Pentru cei care au iPhone și încă umblă cu fișierul PDF pe telefon, există e metodă mai ușoară – prin Apple Wallet.

Ce este Loteria Vaccinării

Loteria de Vaccinare constă în extragerea aleatorie de numere în vederea acordării de premii în bani tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului și care se înscriu pentru participare la extrageri în aplicația accesata de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

Notă: Se consideră schemă completă efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Cum te înscrii la Loteria Vaccinării

Atenție:Înscrierea participanților în aplicație se realizează după generarea certificatului digital al UE privind COVID-19.

1. Accesare portal

2. Autentificare / Înscriere

Se introduce adresa de e-mail; aceasta este adresa de email folosită și pentru când s-a creat contul pentru programarea vaccinului

3. Validare email

3

Verificare e-mail: link de autentificare; un link va fi trimis pe adresa de email pentru autentificare. Click pe butonul “Autentificare”

Identificare și vizualizare certificat

4

În meniul din stânga paginii, click pe “Listă certificate”. În centrul paginii, vor fi afișate detaliile vaccinului. Sub coloana “Acțiuni” click pe 👁️ – “Vizualizează certificat”

4. Validare și participare

5

– selectare optiune “De acord cu regulamentul și condițiile de participare”;
– selectare optiune “De acord cu publicarea datelor personale pe site-ul Ministerului Sănătăâii, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului si C.N.L.R.”;
– Selectare optiune “PARTICIPA LA LOTERIA DE VACCINARE”

Notă: Veți primi pe email confirmarea participării în câteva minute

Ce premii sunt la Loteria Vaccinării

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii în valoare totală de 15.000.000 de lei, după cum urmează:

  • 81 de premii săptămânale (80 de premii a cate 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal de  100.000 lei);
  • 3 premii lunare, (cate 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luni de 300.000 lei);
  • 2 premii la finalul Loteriei Programului național de vaccinare, respectiv în luna 3, săptămâna 14, respectiv 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei.

Rezultatele extragerilor vor fi afișate pe site-ul Loteriei Române www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului si pe site-ul Ministerului Sănătății.

Cât durează Loteria Vaccinării

Loteria de Vaccinare se desfășoară pe parcursul a 14 săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 decembrie 2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

  • 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână
  • 3 extrageri, respectiv cate 1 extragere în fiecare lună
  • 2 extrageri organizate însăptămâna 14, respectiv în ultimasăptămână a acțiunii.

1 thought on “Loteria Vaccinării 2021 – Tot ce trebuie să știi”

Leave a Comment