Carantina în Otopeni, frecție la piciorul de lemn

Andrei Bădescu

IMHO
2 minutes
Alertă DSU carantină Otopeni

Otopeni a intrat în carantină, pentru a 3-a oară. Problema nu este că reintră în carantină ci faptul că aceasta nu își face efectul.

Atenționare: Incidența cumulată a cazurilor la nivelul orașului Otopeni la data de 13.12.2020, pentru perioada 29.11.2020 – 12.12.2020 este de 8.89.

Din păcate pentru autorități, Otopeni are prea multe intrări și ieșiri din oraș iar autoritățile nu au capacitatea logistică și cred că nici dorința de a le controla pe toate.

Spre exemplu, în ziua în care s-a instituit prima oara carantina, toate televiziunile erau pe 23 August, în față la Iancu, filmând cum poliția oprește mașini și verifică declarațiile dar la 100m de ei, în stânga și în dreapta cum te uiți pe hartă, intrările erau nepăzite, putând intrând oricine.

carantina otopeni politie

Se zvonește că ar fi undeva la peste 30 de intrări în Otopeni (nu am stat să le număr însă sunt foarte multe) și este lesne de înțeles de ce nu se poate carantina orașul ca la carte. Sunt atât de multe încât și poliția este conștientă că ceea ce sunt puși să facă, nu are nici o eficiență, unii dintre ei abandonând, intrând de multe ori în oraș pe lângă mașinile de poliție staționate neîntrebându-mă de niciunele.

hartă otopeni

Dacă tot voiau să aplice carantina, trebuiau să lase 5-6 intrări (ceea ce ar fi fost foarte puține și ar fi generat un haos în trafic de nedescris) iar restul să fie blocate cu dale de beton.

Potrivit datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov, ieri, 13 decembrie 2020, situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului era următoarea:

  • Teste efectuate până în prezent: 42.708;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 până în prezent: 19.675;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 14.723;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 172;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare la domiciliu: 7.085;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare instituționalizată: 0;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină la domiciliu: 350;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 în carantină instituționalizată: 6;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 internate: 51;
  • Persoane confirmate cu COVID-19 internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov: 110, dintre care 15 la ATI.

Din păcate, prefectura nu a găsit o soluție mai bună și a ales să execute niște proceduri în baza unor indici, neluând în calcul și specificațiile fiecărei localități cu pricina, generând mai multă frustrare și nemulțumire.

În eventualitatea în care indicele de îmbolnăviri o să scadă în Otopeni, nu va scădea datorită măsurilor luate de cei din Prefectura Ilfov ci din simplul fapt că în general, cetățenii din Otopeni s-au conformat și au aplicat distanțarea socială.

Ah… era să uit, pe 29 Noiembrie când a fost instaurată carantina în Otopeni, când toate posturile de televiziune vuiau, pe site-ul Prefecturii Ilfov, orașul Otopeni nu era menționat ca și oraș în care s-a instituit carantina.

1 thought on “Carantina în Otopeni, frecție la piciorul de lemn”

Leave a Comment