Posibilă grevă la AtoS Timișoara

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
2 minutes
Grevă Atos Timișoara

Azi în Timișoara, mâine în toată țara!

Peste 70% dintre angajații din România ai grupului francez Atos, unul dintre principalii furnizori europeni de servicii IT, membri de sindicat, se pregătesc să intre în grevă de avertisment în urma încercărilor nereușite ale managementului de a găsi o soluție satisfăcătoare pentru negocierea noului contract colectiv de muncă, anunță Sindicatul IT Timișoara – SITT[ref]SIIT – Sindicatul IT Timișoara – înființat în Timișoara în 2009 este sindicatul național al angajaților din domeniul ITC, centre de servicii suport și outsourcing. Organizația numără în prezent aproximativ 2600 de membri din diverse companii de profil din toată țara, cum sunt Microsoft, Atos Solutions, Hella Romania, Bosch Comunications Center, Continental Automotive, fiind reprezentantul legal salariaților (adica 50%+1 din angajați sunt membri SITT) din companiile SC Alcatel-Lucent Romania SRL (acum Nokia), SC Accenture Managed Service SRL, SC Nokia System Networks Romania SRL si SC Wipro Technologies Romania SRL. – Facebook | Website[/ref].

Povestea pe scurt este simplă; francezii au înaintat 3 oferte ale noului contract colectiv de muncă care au fost refuzate de angajați, prin intermediul sindicatului, ordonanța PSDeilor agitând și mai mult lucrurile. Pe 18 ianuarie (Joia trecută) a avut loc un mare stabor țigănesc între ITM, Atos Timișoara și SIIT cu scopul unei medieri a situației. În cazul în care Sindicatul IT Timișoara nu obține ceea ce își dorește, probabil franțuzii vor face cunoștință cu o grevă de avertisment.

Organizația sindicală are ca membri circa 1.400 angajați ai Atos România și precizează că are acordul din partea a peste 70% din membrii de sindicat angajați ai companiei pentru declanșarea grevei de avertisment. Negocierile noului contract colectiv au început în septembrie anul trecut însă fără un real succes.

Probabil ca prin birourile Atos din Timișoara se aude pe la colțuri clasica replica a lui Lăpușneanu…

Leave a Comment