Inatech (Glencore) deschide un IT Hub în București

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
1 minute

Inatech, furnizorul de sisteme de management al riscului de tranzacționare a energiei (ETRM[ref]ETRMEnergy Trading and Risk Management [/ref]), deținut de Glencore, unul dintre cei mai mari comercianți de mărfuri din lume, anunță că a ales România pentru un nou centru pentru dezvoltarea IT,

Inatech a angajat deja cinci programatori IT din București care vor lucra la un nou produs ETRM necesar pentru tranzacțiile cu petrol. Produsul numit Techoil va permite firmelor de trading să vadă profitul și pierderile pe orice tranzacție cu petrol, în timp real, și să monitorizeze evoluția acestora, pe măsură ce alți indicatori, precum cei ce țin de logistica cererii din piață, se modifică. Echipa din București va complementa astfel departamentul de product development al Inatech din Chennai, India.

Afinitatea românilor pentru IT și ușurința acestora de a învăța o limbă străină, împreună cu costurile per angajat mult mai mici decât în alte locații din Europa fac din România o locație cheie pentru multe companii din IT. Un alt argument este că, în termeni de abilități tehnice, România reprezintă un lider global: ponderea copiilor talentați reprezintă DUBLUL mediei mondiale, iar țara s-a clasat pe locul I în Europa în acest deceniu la Olimpiada Internațională de Matematică.

Momentan, Inatech nu este de găsit în părticica românească de internet, drept urmare, informațiile adiționale (sediu, plajă salarială, beneficii) sunt încă o enigmă. Job-urile disponibile momentan în Chennai, India sunt pe .NET – .NET Lead și .NET Developer.

 

Leave a Comment