Investește în Curve, fintech-ul anului 2019

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
3 minutes
Curve Fintech App

Fintech-ul britanic Curve, a anunțat că prima sa campanie de crowdfunding va începe în septembrie anul acesta.

Această sesiune de crowdfunding începe marți, 3 septembrie, la ora 12:00 PM ora Bucureștiului sau ora 10:00 AM, ora Londrei.

Aceștia vor oferi o clienților eligibili o șansă de a investi și deține o parte din startup. Finanțarea se va face prin intermediul Crowdcube, iar clienții Curve eligibili vor putea face o investiție minimă de 10 GBP pentru a “deține” o parte din afacere și pentru a avea acces la recompensele exclusive ale acționarilor.

Dacă vă întrebați ce este Crowdcube, este o platformă de crowdfunding, folosită în trecut și de cei de la Revolut, cât și Monzo.

Investors in Revolut celebrated a 19 times (that’s a cool 1,900%) return on their investment just two years after they backed the disruptive challenger bank. The fintech unicorn is now valued at over £1bn and first raised with Crowdcube just a year after they launched in a round led by venture-capital firms renowned for backing the likes of Facebook and Dropbox.
The challenger bank, famous for its coral cards and committed community, has raised several times with us; most recently in 2018, when their community invested £20m. Investors have seen growth skyrocket over the years, and its recent valuation of $2bn in 2019 gave early investors a 25 times, or 2,500%, return on their investment, albeit only on paper. Mega Monzo!

Utilizatorii se pot înregistra înainte de septembrie prin aplicația Curve sau direct prin link-ul acesta iar în septembrie tot ce vă mai rămâne este să investiți în Curve.

Dacă nu aveți deja un cont Curve și considerați că acest serviciu vă este folositor, aș aprecia dacă în momentul înregistrării veți folosi acest link, folosind codul meu de referral, “ROCVC” și vom primi amândoi £5.

Alături de acțiunile Curve, aceștia vor oferi carduri exclusiv pentru investitori, atașate unor niveluri specifice de investiții: cele roșii sunt din plastic, cele gri / negru, metalice. Momentan design-ul nu este ales și este supus survey-ului printre utilizatori.

Design-ul cardurilor a fost finalizat.

Alături de capitalul pe care sunteți eligibil să îl primiți pentru investiția făcută, următoarele recompense vor fi disponibile:

  • £ 10 – Card Curve Red Investor – Ediție Limitată
  • £ 500 – Curve Swag – Ediție Limitată Curve Swag – sticlă de apă Curve, geantă, șosete + Ediție limitată Curve Red Card Investor
  • £ 1000 – Card Curve Metal Investor + 1 an Metal Curve plan gratuit + Curve Swag
  • £ 5000 – Card VIP Curve Metal + 3 ani Curve Metal plan gratuit + Curve Swag
  • £ 25000 – Card VIP Curve Metal pe viață + Ediție limitată Curve Metal Card Investor + Curve Metal plan gratuit pentru viață
Pentru investitorii care nu sunt din Marea Britanie, cardul pentru investitorii Curve Metal și beneficiile Curve Metal vor fi disponibile numai atunci când cardul Curve Metal va fi lansat pe piața din acea țară (țările care încă nu sunt eligibile vor avea acces la aceast serviciu în Q1 2020).

Returnarea investiției (ROI) poate avea loc printr-o vânzare, o tranzacție pe piața secundară sau un IPO.

Ca în cazul tuturor investițiilor, există riscul să pierdeți toată investiția. Citiți toate avertismentele de risk și documentația înainte de a face o investiție.

Investitori curenți în Curve sunt Gauss Ventures, Oxford Capital, Connect Ventures, IDC Ventures, Santander InnoVentures, Speedinvest, Seedcamp, Breega Capital, Sabadell, Investec, Samos Investments, London Co-Investment Fund, Taavet Hinrinkus[ref]Taavet Hinrinkus – CEO Transferwise | LinkedIn[/ref], CEO Transferwise, Ricky Knox[ref]Ricky Knoex – Fondator Tandem Bank | Twitter[/ref].

Evaluată la un sfert de miliard de dolari și cu finanțări deja de peste 70 de milioane de dolari până în prezent, cei de la Curve în momentul de față peste 500.000 de utilizatori înscriși, de la lansarea lor din 2018, iar prognoza pentru finalul anului 2019 este că vor ajunge la 1.000.000 de utilizatori.

Leave a Comment