Luni a fost prima zi de ridicări auto în București

Andrei Bădescu

Updated on:

1 minute
ridicari-auto-bucuresti-2019

Conform celor de la Profit.ro, Poliția Locală a ridicat luni mai multe autovehicule staționate neregulamentar în zona Pieței Unirii, în apropierea Sălii Palatului sau care blocau intrarea în unitățile de primiri urgențe ale Spitalelor Floreasca și Grigore Alexandrescu.

Ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că, noul avocat al poporului, Renate Weber, s-a sesizat din oficiu declarând faptul că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar nu poate fi dispusă de către polițiști locali, așa cum prevede o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, ci numai de politistii rutieri, consideră Avocatul Poporului, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Avocatului Poporului, HCGMB decide că, în calitate de agenți constatatori, polițiștii locali pot dispune măsura ridicării, „prevederi ce contravin în mod flagrant art. 64 din OUG nr. 195/2002 și art. 2031 și art. 2032 din HG nr. 1361/2006”.

Avocatul Poporului solicită reprezentanților administrației publice locale să dispună măsurile care se impun pentru amplasarea, în zonele de unde autovehiculele pot fi ridicate, a unor avertismente vizuale care să conțină informațiile necesare astfel încât eventualii contravenienți să fie informați atât în legătură cu sancțiunile aplicabile, cât și cu posibilitatea recuperării autovehiculului.

Oare câte vor fi contestate în baza comunicatului dat de Avocatul Poporului? Oare cât durează până când avocatul Piperea va apărea pe la televizor trâmbițând ilegalitatea?

Leave a Comment