Cardul Curve îți adună toate cardurile în unul singur

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
7 minutes

Ce este Curve? Cu ce te ajută cardul Curve?

Cu toate că este un serviciu fintech, Curve nu este similar cu Revolut, Monese, TransferWise, etc. Ideea acestui serviciu nu este să îți faci un card în plus ci din contră, cardul Curve te scapă de toate celelalte carduri în plus pe care le ai în portofel. Ideea este să lași acasă toate celelalte carduri ale tale și să folosești doar cardul Curve, toate celelalte putând fi înrolate în aplicația Curve fiind la un tap distanță. Vrei să plătești cu cardul Revolut? Nici o problemă, intri în aplicație, selectezi cardul Revolut și faci plata de care ai nevoie. Ai rămas fără bani și vrei să plătești cu un card de credit? La fel de simplu, intri în aplicație, schimbi cardul activ din Revolut în cardul tău de credit iar apoi faci plata de care ai nevoie.

Cine sunt cei de la Curve?

Curve 1 Ltd.[ref]CurveWebsite | Facebook | LinkedIn | Twitter[/ref] cu sediul în Londra, mai precis 15-19 Bloomsbury Way, WC1A 2TH este o companie fondată pe 2 aprilie 2015 de către Shachar Bialick [ref]Shachar Bialick – CEO Curve – LinkedIn | Twitter[/ref] și lansată în open beta în Februarie 2016. La sfârșitul lunii mai, compania ajungând la 100 de angajați.

Pentru detalii adiționale, puteți arunca un ochi aici.

Ce carduri sunt eligibile în Curve

Orice card Visa și Mastercard, inclusiv card-urile prepaid folosite de unele companii de fintech, precum:

Card-urile American Express, Maestro, Diners Club, JCB or UnionPay nu pot fi înrolate.

Ce monede sunt suportate în aplicația Curve

Monedele suportate în Curve sunt următoarele: GBP, EUR, USD, CNY, JPY, HKD, NZD, SEK, ZAR, NOK, BRL, CAD, ILS, CHF, SGD, INR, RUB, AUD, BGN, CZK, DKK, HRK, HUF, ISK, PLN, RON

Puteți adăuga în continuare un card de plată care utilizează o altă monedă, dar cardul dvs. va fi încasat în GBP. Aceasta înseamnă că vor exista comisioane de exchange de la banca dvs.

ATENȚIE: Nu uitați de lista băncilor fintech friendly din România. Există bănci care vor comisiona serviciile de fintech din cauza conversiilor duble.

Poți modifica moneda în aplicație?

ABSOLUT!

Poți schimba moneda din aplicație. Accesați cardul pe care doriți să îl schimbați și atingeți iconița „i” de lângă ea, iar apoi dați un tap pe Editare în colțul din dreapta sus. Ulterior, faceți clic pe săgeata derulantă în care este listată moneda și să alegeți moneda corectă.

Câte tipuri de carduri Curve există?

Spre deosebire de Revolut unde ai spre exemplu 3 tipuri de carduri, Free, Premium și Metal, cei de la Curve au doar 2; sincer, nici nu văd sensul de a avea mai multe. Acestea sunt Curve Blue și Curve Black.

 • Curve Blue
 • Curve Black
Tipuri de carduri Curve
[table id=10 /]

Unboxing

Cardul ajunge într-un plic negru mat, asemănător cu cel pe care l-am primit de la Revolut. Din punctul meu de vedere, arată bine. Cardul fizic este fie albastru, fie negru (anterior, cardul era negru, indiferent de produsul selectat). Noul card are acum datele de expirare cât și numărul cardului și codul CVV2 pe spate pentru un aspect extra-curat.

Singurul lucru care nu îmi place este faptul că lipiciul plicului este destul de slab, plicul putând fi desfăcut de oricine pe drum către destinatar.

Activarea este gestionată prin aplicație și este foarte ușoară. Ai nevoie de ultimele 4 cifre ale cardului primit prin poștă și cam aia este. Unele cărți de credit pe care le adăugați ulterior la Curve vor trebui să fie verificate inițial printr-o mică taxă care ulterior va fi returnată.

Ce îmi place la Curve

Pe lângă combinarea informațiilor din toate conturile într-o singură aplicație, Curve organizează și informațiile. Acesta clasifică instantaneu fiecare tranzacție, astfel încât să puteți obține detalii actualizate privind cheltuielile dvs. într-o anumită categorie într-un interval de timp dat. Folosiți aceste informații pentru a descoperi costurile totale pentru orice categorie dată, de la mâncare până la ieșirile în oraș.

Curve trece și la nivelul următor; Curve are un parteneriat cu cei de la Xero[ref]Xero – companie de tehnologie cu sediul în Noua Zeelandă, care oferă o platformă de software pentru contabilitate bazată pe cloud pentru întreprinderile mici și mijlocii.[/ref] pentru a asigura contabilitatea cu ușurință. Toate cheltuielile de afaceri desemnate sunt clasificate instantaneu și apoi sincronizate cu Xero, la fel ca și încasările digitalizate. În acest fel, nu este necesar să descărcați mai multe aplicații, să păstrați cutii întregi de facturi.

Una dintre caracteristicile Curve este ceea ce aplicația numește capacitatea de „a te întoarce în timp”. Această caracteristică este de fapt incredibil de utilă pentru cei care au mai multe carduri și care folosesc ocazional un alt card față de cel prevăzut. Tocmai de aceea, Curve vă permite să vă întoarceți la o tranzacție anterioară și să schimbați contul din care se iau banii.

Aceasta este o caracteristică incredibil de utilă pentru bugetare, contabilitate și cheltuieli de afaceri. În acest fel, dacă utilizați accidental cardul dvs. de credit personal pentru o cheltuială de afaceri, îl puteți schimba.

Pentru a utiliza această caracteristică, pur și simplu atingeți achiziția în cauză, apoi alegeți cardul la care doriți să îl mutați. Veți vedea un mesaj în aplicație atunci când plata este modificată cu succes.

O altă caracteristică Curve care îmi place este Curve Instant Cashback. Este o opțiune care o dată ce au fost alegi comercianții, veți primi 1% înapoi din suma cheltuită la acei comercianți. Cei cu cardul Curve Blue pot alege trei mărci majore, în timp ce deținătorii de carduri Curve Black selectează șase. Eu unul am ales Lidl, Carrefour și Auchan însă lista este destul de consistentă.

Pentru utilizatorii Curve Blue, opțiunea Instant Cash Back este disponibilă doar în primele 3 luni.

Pentru a alege de unde veți primi cashback-ul, deschideți Curve și dați un tap pe „Connect”, astfel încât să puteți accesa „Retail Selection”. De acolo, alegeți retailerii la care doriți să câștigați cashback cu zeci de opțiuni pentru toți deținătorii de carduri și câteva doar pentru deținătorii Curve Black.

Alegeți cu atenție ce comercianți selectați, deoarece nu îi puteți schimba după selecția inițială.

Când doriți să vă cheltuiți recompense Curve Cashback, accesați portofelul în cadrul aplicației. De acolo, selectați să plătiți cu cardul Curve Rewards, bineînțeles, cu condiția să aveți destule puncte de recompensă.

Îmi mai place că în tandem cu Revolut, poți face cash-out de la bancomat de 2 ori pe lună. Faci prima retragere prin Curve având cardul Revolut activ în cuantum de 200 GBP, iar apoi cash-out direct din Revolut în cuantum de 200 EUR. În total, 200 GBP + 200 EUR.

Ce nu îmi place la Curve?

Sunt două lucruri care nu mă coafează în momentul de față:

 • O dată depășită suma de 500 GBP / lună (Curve Blue) intervin comisioanele la tranzacție – din păcate trebuie să facă și ei bani 🙂
 • Lipsa posibilității de a adăuga cardul Curve în Apple Pay și Google Pay
Dacă considerați că acest card vă este folositor, aș aprecia dacă în momentul înregistrării veți folosi acest link, folosind codul meu de referral, “ROCVC” și vom primi amândoi £5.

Pentru cine este interesat în a schimba opinii și sfaturi, am creat un grup pe Facebook cât și o pagină de Facebook.

 
73015692 3259520350787054 7100599397292965888 n.jpg? nc cat=109& nc ohc=y12jVAXBTBIAX8YXoOG& nc ht=scontent.fotp3 2
Curve by Mastercard (Romania)
Private group · 46 members
Join Group
Bine ați venit pe grupul utilizatorilor Curve by Mastercard dedicat românilor! Codul de referral oficial al comunității din România este: ROCVC http…
 

5 thoughts on “Cardul Curve îți adună toate cardurile în unul singur”

 1. Salut,

  Pentru a adauga un card debit Visa (BRD) in aplicatia Curve, trebuie sa ai mobile banking’ul (ID+ parola, MyBrdMobile activ) pe acel card BRD? Mă gândesc ca trebuie sa primesti sms de la BRD in momentul cand vrei sa iti adaugi cadul BRD in Curve. Sau poți sa adagugi cardul BRD fara sa ai activ serviciul de mobile banking?

  Numai bine!

  Reply
 2. Salutare, pot plati cu telefonul nfc prin aplicația cardului curve? Adică fără să folosesc cardu
  Ms

  Reply

Leave a Comment