Cele mai bune pârjoale le găsiți la Chiftelărie

Andrei Bădescu

Updated on:

IMHO
2 minutes
chiftelarie-bucuresti

Cum spuneam și în titlu, cele mai bune pârjoale pe care le puteți mânca într-un local din București, sunt cele de la Chiftelărie.

Veți găsi cele mai bune pârjoale din București în Drumul Taberei, mai precis pe Drumul Taberei 24, în spatele fostului cinematograf Favorit. Dacă veniți de pe Sibiu, punctul de reper este Pardon Cafe. Imediat după Pardon faceți dreapta, mergând practic paralel cu bd. Drumul Taberei, iar pe stânga veți găsi locul magic. Nu aveți cum să-l ratați; cu puțină atenție se zărește firma luminoasă de la stradă.

Așa cum spune și pagina lor de Facebook, nu se știe cine a inventat chiftelele. Le găsești în Italia, Israel, Liban, Iordania, Malaezya, Thailanda, China, Turcia, Grecia, cele două Americi și Marea Britanie.

Peste tot sunt tradiționale, adică se mănâncă din moși-strămoși. Se numesc diferit și se condimentează în funcție de specificul local dar tot chiftele sunt.

Unii le marinează în sos de roșii, alții le învelesc în prapore, alții le frig în ulei încins ori untură, dar tot chiftele sunt.

Ce este mișto este faptul că prepararea chiftelelor delicioase se face la vedere, ceea ce este pe placul meu, iar prețul unei porții variază între 9 și 25 RON.

Eu mi-am comandat un sandviș cu pârjoale, sandviș care conține pe lângă chiftelele magnifice, maioneză cu ceapă și ardei murat, o porție de cartofi pai, dar unii foarte foarte subțiri, cam de mărimea spaghetelor de mărimea 1 și o bere Zăganu. Aroma ierburilor din pârjoale, în combinație cu maioneza aceea cu ceapă și ardei murați este pur și simplu genială.

La final, am primit din partea casei o porție de mini-papanași excepțional de buni. Din păcate, aceste bunătăți nu sunt încă pe meniu dar credeți-mă că sunt complet diferiți de papanașii clasici. La interior se găsește o cremă de brânză, combinată cu coji de lămâie și portocală care este pur și simplu excepțională ducând gustul acestor mini-papanași la un alt nivel.

Meniu Chiftelărie

Nu garantez că ce este în poza de mai jos sunt toate produsele pe care le poți comanda. În momentul în care am făcut poza, localul era foarte aproape de ora închiderii.

chiftelaria meniu
Meniu Chiftelărie

Program Chiftelărie

Programul localului este după cum urmează:

  • Luni – Vineri – 11:00 – 22:00
  • Sâmbăta între 12:00 – 22:00
  • Duminica între 12:00 – 21:00.

Livrări Chiftelărie

Pentru cei care nu vor să se deplaseze, există opțiunea de a comanda cu livrare prin Uber Eats, Glovo și Takeaway.

Nu uitați să le dați un review oamenilor, atât de Facebook cât și pe Google Maps. Sigur îi ajută și merită!

Leave a Comment