Reîncep ridicările auto în București

Andrei Bădescu

Updated on:

2 minutes
ridicari-auto-bucuresti-2019

Începând cu luni, 26 august, Primăria Capitalei va începe ridicarea maşinilor parcate ilegal pe străzile oraşului, conform celor de la Poliţia Locală Bucureşti.

Compania Municipală Managementul Transportului se va ocupa de ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar, pe baza regulamentului aprobat, la propunerea Primarului General Gabriela Firea, în ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 26 iunie. Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru (PSD-ALDE, PMP), 11 abțineri (USR, PNL) și 4 voturi împotrivă (USR, PNL).

Ridicarea, transportul şi depozitarea unui autovehicul până în 5 tone va ajunge la 500 RON pe zi.

Locații ridicări auto

  • Bulevardul Metalurgiei nr. 69-71 (sector 4)
  • Bulevardul Timișoara nr. 110 (sector 6)

Contact ridicări auto

  • 021 / 9544
  • 021 / 9572

Tarife ridicări auto

  • 200 RON, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 270 RON, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife transport auto ridicat

  • 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
  • 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarif depozitare auto ridicat

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Acestea fiind spuse, pentru un autoturism precum un VW Golf, costul de ridicare, transport şi depozitare ajunge la 500 RON pe zi. Există, totuși, o situație în care contravenientul poate scăpa mai ușor. Dacă acesta se prezintă la locul ridicării înainte ca operatorul să-și fi încheiat misiunea și dacă este de acord să plătească amenda, nu va suporta decât costurile operațiunii de ridicare.

Dispunerea ridicării vehiculelor staționate neregulamentar se va face de către polițiști rutieri din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Secției Regionale de Poliție Transporturi București, ori polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locala și Control a Municipiului București.

Let the hunger games begin!

Leave a Comment