Capgemini deschide un nou sediu în Suceava

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
3 minutes

Capgemini, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultanță și outsourcing din lume, conform Gartner, intenționează să deschidă un nou sediu în Suceava.  Așadar Capgemini Services  România, parte a  Capgemini Group,  va deschide un al treilea sediu în România, după cel din București și Iași. 

Pentru acest sediu din Suceava, francezii vor angaja, în prima fază, până la 160 de persoane, procesul de recrutare urmând să înceapă în zilele următoare iar până la sfarșitul primei jumătăți a anului să fie și operaționale.

Conform Marcin Nowak, Delivery Centre Director, Infrastructure Services Eastern Europe, în acest nou sediu din Suceava, Capgemini Services România va continua să ofere servicii de tip infrastructure management și project management. Aceștia caută specialiști IT, vorbitori fluent de cel puțin o limbă europeană (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germana) capabili să activeze în acest domeniu.

Cine sunt Capgemini România?

Capgemini este o companie multinaționalǎ de IT, fondatǎ de Serge Kampf în 1967 la Grenoble (Franța) sub numele de Sogeti, iar în acest an, după cum ne indică și matematica, va împlini 50 de ani. Între timp, fondatorul acestora, Kampf, a decedat anul trecut, așa după cum urma să se anunțe pe pagina media a acestora.

Prezentă în 40 de țări și având peste 100.000 angajați, Capgemini este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de IT, consultanță și outsourcing din lume. Grupul Capgemini a raportat în 2015 venituri globale de 11,9 miliarde de euro iar în România un profit net de 3,5 milioane lei la afaceri de 73,5 milioane lei.

În vara anului trecut, reprezentanții Capgemini România anunțau că vor să ajungă, în 3-5 ani, să aibă peste 2.000 de angajați în țara noastră, față de 470 de persoane cât au încadrat la București și Iași.

Noile direcții de business ale celor de la Capgemini sunt pe partea de digital și cloud, care de altfel reprezintă și 30% din venitul companiei. Un mic rezumat al rezultatelor pe 2016 poate fi văzut aici, prezentat direct de către CEO, Paul Hermelin.

Care sunt salariile în Capgemini România?

 1. Customer Service Advisor – 1444 RON / lună
 2. IT Analyst – 2000 RON / lună
 3. SAP Consultant – 2000 – 3000 RON / lună
 4. Financial Consultant – 2800 RON / lună
 5. QA Engineer – 4000 RON / lună
 6. Java/J2EE Developer – 5000 – 6000 RON / lună
 7. Team Leader –  RON / lună
 8. IT Project Manager – 5000 – 6000 RON / lună

Care sunt beneficiile în Capgemini România?

 1. Tichete de masă
 2. Asigurări servicii medicale – aparent în Iași, angajații s-ar plânge de calitatea serviciilor oferite de  providerul de servicii medicale.
 3. Program flexibil de lucru
 4. Concediu medical
 5. Traininguri / formări profesionale oferite gratuit sau cu reducere

Pentru mai multe informații despre atmosfera din interiorul companiei, aruncați un ochi pe review-urile angajaților Capgemini România date pe Glassdoor. În mare, lumea ar vrea mai mulți bani, eventual să-i asculte managementul mai mult; mă întreb oare ce oferă și ei la schimb, că nimeni nu este atât de muncitor și nevinovat precum lasă de înțeles prin review-uri.

Notă: Informațiile listate mai sus sunt bazate pe informații preluate fie de pe UndeLucram.ro fie de pe Glassdoor.com.

Pentru o listă completă de job-uri disponibile în cadrul Capgemini va trebui să folosiți fie BestJobs, fie eJobs, fie Hipo. Din păcate pentru ei, webmaster-ul lor doarme si secțiunea Jobs de pe site dă o frumoasa 404 – Oops – we can’t find this page; You’re here because the page you requested doesn’t exist – at least not in this location; în schimb, dacă umblați un pic pe site, veți da de secțiunea Careers, care are ceva rezultate,  dar nu prea multe totuși că face rau la tenul webmaster-ului.

Leave a Comment