Huawei deschide un nou centru Enterprise Global Service în București

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
3 minutes
Huawei România

În urmă cu ceva ani, mai precis prin 2014, trâmbița o știre cum că Huawei vrea să investească 100 milioane de euro până în 2018 pentru dezvoltarea centrului Huawei România.

Asiaticii se țin de cuvânt și evoluția Huawei România este constantă de-a lungul anilor. Luni, 3 aprilie 2017, Huawei a lansat în România un nou centru Enterprise Global Service Center (EGSC) în București. Noul sediu a fost creat cu scopul de a servi pe post de platformă multi-servicii în care clienții și partenerii interacționează cu Huawei. Centrul de servicii se află în Globalworth Tower cu o suprafață de 2000 metri pătrați ce a necesitat o investiție de peste 10 milioane de euro.

Urmărind regula Huawei, 70% angajați români, 30% preponderent chinezi, rezultă că, zona blocurilor din parcul Global Vision Pipera va mai aduna câțiva chinezi în plus :).

Conform celor spuse de Vlad Doicaru, Director Enterprise Huawei România, aflăm că noul centru de servicii își va desfășura activitatea în 4 departamente: suport tehnic, implementare de la distanță, operațiuni de rețea, precum și suport pentru parteneri și marketing.

 • Departamentul de Suport Tehnic este responsabil cu furnizarea de piese de schimb (shipping-receiving), trimiterea inginerilor pe teren (field dispatch) și oferirea de management centralizat al cererilor de servicii, în vreme ce departamentul de Implementare de la Distanță oferă un cadru revoluționar de colaborare ce conectează virtual clienții cu experții globali Huawei prin intermediul dispozitivelor inteligente.
 • Departamentul de Implementare de la Distanță oferă un cadru revoluționar de colaborare ce conectează virtual clienții cu experții globali Huawei, prin intermediul dispozitivelor inteligente.Cu această opțiune, inginerii Huawei pot asista clienții și partenerii în cadrul activităților de planificare, design, verificare și asigurarea a serviciilor, indiferent unde s-ar afla.
 • Departamentul de Operațiuni de Rețea asistă clienții prin outsourcing IT și servicii de tip Smart Network Operation (NOS), în vederea reducerii costurilor de operare și sprijinirea clienților în activitățile lor de business curente.
 • Departamentul de Suport pentru Parteneri și Marketing oferă servicii de consultanță și un laborator pentru a ajuta clienții și partenerii să acceseze mai rapid tehnologiile si serviciile oferite de catre Huawei.

Prin această lansare a noului Enterprise Global Service Center, Huawei își consolidează și mai mult platforma de servicii la nivel global ce constă în două centre similare aflate în China și Mexic, 5 centre regionale și alte 7 centre naționale de Asistență Tehnică (TAC), 139 de centre de piese de schimb în toată lumea și mai mult de 1100 centre logistice.

Cine sunt Huawei România?

Înfiinţată în 1987 de Ren Zhengfei, fost ofiţer în Armata Populară a Chinei, Huawei Technologies este cel mai mare furnizor mondial de soluţii IT&C, cu venituri de 75,4 miliarde de dolari în 2016.

Huawei a intrat pe piața din Europa în 2000, iar din 2003 compania este prezentă și în România. În iunie 2012, Huawei România a anunţat că a investit 6 milioane de euro în deschiderea unui centru de suport global  (GSC) în România, suma având să crească la 200 milioane de euro în 2015.

Potrivit datelor reprezentanţilor subsidiarei locale, până în 2018, producătorul chinez va investi în România încă 100 milioane de euro, cifră care va include şi taxele şi costurile cu forţa de muncă.

Care sunt salariile în Huawei România?

 1. Customer Care Representative – 2200 RON / lună – Undelucram
 2. QA Engineer – 2000 – 3000 RON / lună – Glassdoor
 3. Applications Specialist – 3100 RON / lună – Undelucram
 4. Software Engineer – 3000 RON / lună – Glassdoor
 5. Front Office Engineer – 3500 RON / lună – Undelucram
 6. Telecommunication Engineer – 3500 RON / lună – Undelucram
 7. Project Manager – 4000 RON / lună – Glassdoor
 8. Business Analyst – 4000 RON / lună – Glassdoor
 9. Technical Support Engineer – 4500 RON / lună – Undelucram
 10. Sr. Technical Engineer – 7000 RON / lună – Glassdoor

Care sunt beneficiile în Huawei România?

 1. Al 13-lea salariu (depinde de poziție)
 2. Asigurari servicii medicale
 3. Program flexibil de lucru
 4. Concediu medical
 5. Traininguri / formari profesionale oferite gratuit sau cu reducere

Interviuri Huawei România

Leave a Comment