BitTorrent Sync – pre Alpha

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute
bittorrent-sync

Site-ul de filesharing Bittorrent lansează un nou produs care “concurează”  cu Dropbox sau cu cel lansat de Kim Dotcom, Mega. Acesta poartă numele de BitTorrent Sync și momentan este în stadiul de pre-Alpha. Toată informația va fi stocată doar pe calculatoarele userilor, limitată doar de spațiul de stocare al userilor nu și de soft, iar BitTorrent Sync va avea grijă să sincronizeze informația între device-uri. Informația transmisă este criptată AES 256[ref]AES – Advanced Encryption Standard, este un algoritm standardizat pentru criptarea simetrică, pe blocuri, folosit astăzi pe scară largă în aplicații (128/192/256 biți)[/ref].

De asemenea, Peer Exchange[ref]Peer Exchange – Un protocol ce permite comunicarea între useri (“punct la punct”) chiar dacă sursa (tracker-ul) nu functionează[/ref] este activ ceea ce ar permite “file sync-ul” între mai multe calculatoare din rețea fără a fi nevoie de conexiune la internet.

Desigur, bug-uri există ca la orice soft nou în probe, acestea fiind mai dese în versiunea pentru Linux. Pentru toți cei dispuși să aducă îmbunătățiri metodei de sincronizare dintre useri și a transferului de fișiere, click aici.

Screen Shot 2013 01 24 at 8.44.01 AM
BitTorrent Sync App

Leave a Comment