Cisco vinde Linksys celor de la Belkin

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute
linksys

Au trecut 10 ani de când cei de la Cisco au achizioționat Linksys[ref]Linksys – companie de home-networking achiziționată cu 500 milioane de dolari in 2003 de către giganții de la Cisco[/ref], şi activează cu success pe segmentul de home-networking.

Cu toate că deveniseră lideri de piață pe acest segment, în ultimii 2 ani vânzările scăzuseră cu 35% pe un segment unde Linksys era piesa principală iar din acest motiv aceştia au ales  să vândă. Deal-ul se va finaliza în martie şi cu această ocazie Belkin se va bucura de înca 30 de procente dintr-o piață pe care deja activează. Se pare că cei de la Cisco au analizat potențialii cumpărători din decembrie 2012 şi au apelat la un consultant Barclays pentru a le facilita o tranziție uşoară

Între cei de la Cisco şi Belkin se încearcă dezvoltarea unei relații strategice bazată pe o varietate de inițiative, pornind de la distribuție retail, marketing strategic şi terminând cu piața de furnizori de serviciu. Până acum, cele două companii, au fost competitori direct pe segmentul de piață adresat home-networking-ului.

Se pare că în ultimii 2 ani, cei de la Cisco au renunțat la 7800 de posturi şi au închis toate business-urile mici şi mijlocii pe care le dețineau şi care nu targetau clienții mari.

Leave a Comment