După 4 ani, am trecut la Synology DS920+

Andrei Bădescu

TECH
1 minute
NAS Synology DS920+

În urmă cu 4 ani descopeream lumea Synology prin Synology NAS DS216+II care m-a slujit impecabil fără să-mi creeze vreo problemă, iar de vreun an, tot visam la un Synology NAS DS920+ .

În urmă cu vreo 2 luni, căutând una alta pe OLX, am dat de un anunț în care un tip vindea un Synology NAS DS920+ sigilat, la preț un pic sub prețul pieței. După 3 mesaje schimbate, NAS-ul era în drum spre mine.

Era o necesitate? Nu, un moft de moment. Cel pe care îl aveam, și care de altfel acum este de vânzare, nu dădea nici un semn de oboseală, mai ales că avea făcut și RAM upgrade. În afară de un procesor mai nou și mai puternic, și DDR4 în loc de DDR3, îmi place foarte mult că am 4 bay-uri în loc de 2 și faptul că am 2 porturi LAN, capabile de link agreggation.

Acum că am făcut upgrade-ul, poate trag de mine și voi migra și site-ul de pe hosting public către Synology că doar are această capacitate și o face chiar foarte bine.

Dacă NAS-ul cel vechi avea RAM upgrade, era chiar culmea ca ăsta să nu beneficieze. Drept urmare, am cumpărat un stick Crucial CT16G4SFD8266 16 GB (DDR4, 2666 MT/s, PC4-21300, Dual Rank x8, SODIMM, 260-Pin), am pus cele de hard-uri WD RED 4 TB de pe NAS-ul vechi, i-am mai pus și 2 SSD-uri Kingston ca și al doilea volum pe NAS, special pentru momentul când acest site își va muta casa pe NAS.

Poate la un moment dat va avea și 2 NVMe pe post de cache.

synology ds920 stats

3 thoughts on “După 4 ani, am trecut la Synology DS920+”

Leave a Comment