Taxă anuală pentru domeniile .ro

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
1 minute
Taxa anuala domenii .ro

Începând cu 1 Martie 2018, toți deținătorii care au un site românesc (*.ro) vor fi buni de plata; cei care își vor rezerva un nume de site “*.ro” de la acea data, cât și cei care au deja unul; cei care nu plătesc vor rămâne fără domenii.

ROTLD susține că introduce un tarif de înregistrare și de mentenanță anual  de 6 euro fără TVA, necesar pentru acoperirea costurilor de înregistrare, precum și acoperirea costurilor zilnice de menținere în funcțiune a înregistrării, ; detaliile complete pot fi analizate pe site-ul celor de la ROTLD accesând link-ul acesta.

Decizia a fost luată în consiliul de administrație al ICI și a fost prezentată de asemenea și o fundamentare asupra costului de 6 euro; raportat la alte țări, suntem jos. Unii au 7, 8, 9, alții 11 euro, România urmând să aibă cea mai mică taxă.

Potrivit ROTLD, România ar fi singura țară din Europa fără un tarif de mentenanță în momentul de față și ar fi existat o dispoziție a Uniunii Europene în acest sens. Prețul unui domeniu .ro este în acest moment de 61$ iar de la 1 Martie 2018 va fi de 12 euro la cumpărare plus o taxă anuală de mentenanță în valoare de 6 euro.

Pentru cei care urmăresc anumite domenii care momentan sunt blocate, ochii și urechile pe ROTLD, cel mai probabil ca de la 1 Martie 2018 un număr foarte mare de domenii fantomă vor fi eliberate automat.

Modul de plată rămâne încă o enigmă, cei de la ROTLD nefiind chiar cei mai practici oameni din lumea internetului.

Decizia a împărțit internetul românesc în două. Unii susțin că astfel se eliberează domenii blocate de ani întregi, alții sunt nemulțumiți și nu vor să plătească o taxă care nu exista atunci când au cumpărat domeniul.

Leave a Comment