Coletele extracomunitare vor ajunge la poșta vamală indiferent de valoare

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes
Poșta Vamală

Conform Poștașul Digital[ref]Poștașul Digital – Serviciu online de relații cu clientii care răspunde la toate întrebarile legate de serviciile poștale ale Poștei Române | [email protected] | 021 9393[/ref], începând cu data de 14.08.2017, toate pachetele mici extracomunitare din serviciul standard și recomandate sosite din import și având ca destinatari persoane fizice și juridice din țară vor fi îndrumate către oficiile cu asistență vamală, indiferent de valoarea bunurilor înscrisă pe declarația vamală CN22.

La prima vedere nu pare a fi o problemă, e normal, orice produs din afara comunității europene este purtător de TVA și trece prin serviciul vamal însă numărul mic de agenți vamali împreuna cu numărul mic de Poște Vamale este combinația fatală. Ținând cont de faptul că e-commerce-ul crește de la an la an cu minim 20% în țara noastră, ar trebui să găsească o soluție viabilă într-un timp cât mai scurt pentru a evita blocarea poștelor vamale cu mii de colete din China care așteaptă să fie procesate.

posta vamala comunicare

Avantaje preluare colete extracomunitare de la Poșta Vamală indiferent de valoare

 1. Ținând cont că majoritatea chinezilor menționează pe pachet gift sau declară o valoare maximă de $10 chiar dacă el costă $10+ (pentru a ajuta cumpărătorul în evitarea procesului de vamă), această modificare de procedură este în avantajul statului pentru a bloca evaziunea fiscală cu amănuntul a persoanelor fizice.

Dezavantaje preluare colete extracomunitare de la Poșta Vamală (non-UE) indiferent de valoare

 1. Poșta vamală este doar în reședința de județ, pentru unii e mai mare daraua decât ocaua. Ce ar fi să călătorești 50-70 km dus și încă pe atât la întors doar pentru un produs de 6$ de pe AliExpress / GearBest.com, etc.?
  • După un număr de zile, intervine și costul Poștei de depozitare al produsului
 2. Cozi interminabile. Spre exemplu, în București sunt 2 poște vamale –
 3. Dovada plății. Cu toate că este normal și de bun simț, cei mai mulți fac cumpărături de pe AliExpress cumpărând vrute si nevrute, iar dintr-o singura comandă pe site, vei face multiple drumuri la poșta vamală pentru fiecare produs în parte. Pentru fiecare aviz poștal vei fi nevoit(ă) să printezi comanda în speță prin care să se vada valoarea produsului împreuna cu un extras bancar ca și extra layer de securitate.
  • Pentru cei cărora le-a fugit mintea la Adobe Photoshop, 2 cuvinte, este penal.
  • Pentru cei pasionați de AliExpress Hidden Offers, pe scurt fake-uri, mare atenție, pachetele ajungând în Postele Vamale, aveți toate șansele să fiți prinsi de vameși cu mâța în sac iar distracția este de la 1500 – 3000 RON.
 4. Program inflexibil al Poștelor Vamale

Leave a Comment