Războiul gazelor din Otopeni afectează populația

Andrei Bădescu

Updated on:

4 minutes
Razboi gaze Otopeni

Panică și agitație mare în Otopeni. Oamenii s-au trezit cu 2 facturi la gaze; una de la Nord Gaz, iar alta, de la Premier Energy. Aceștia au început să se mobilizeze pe Facebook, postând pe grupul de Facebook Grupul Civic “Cetățean în Otopeni” diverse păreri și acțiuni atât către cele 2 firme cât și către ANRE[ref]ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei[/ref].

Este un caz clasic de război comercial între doi rechini din pia'[, război care afectează populația și îi pune pe jar în miez de iarnă.

Scurt istoric al războiului gazelor

Conform celor de la Profit.ro, scandalul pe subiectul distribuția de gaze în Otopeni este un pic mai vechi.

Fostul, sau actualul distribuitor de gaze naturale din Otopeni, depinde din care unghi priviți problema, și anume Otto Gaz, și-a pierdut licențele de funcționare în defavoarea companiei Premier Gaz, prin hotărâre judecătorească în primă instanță, nemaiavând dreptul de a distribui gaze naturale către populație.

Premier Gaz au făcut demersurile necesare pentru a intra în posesia documentelor necesare operării sistemului de distribuție a gazelor, racordării clienților la rețea, precum și citirii consumului și facturării gazelor naturale însă au fost ignorați cu succes.

Ce este interesant, este faptul că Primăria Otopeni a transmis ANRE faptul că este de acord cu retragerea licenței de distribuitor a Otto Gaz, ca urmare a nerespectării contractului de concesiune a serviciului public de distribuție.

Ce a făcut Otto Gaz pentru a nu pierde business-ul? A transferat portofoliul de clienți către Nord Gaz, aceasta din urmă fiind compania mamă a Otto Gaz; Nord Gaz la rândul ei este deținută de Italtecna SpA, din grupul de firme Dondi Construzioni

Comunicat de presă Premier Energy

Contrar informațiilor false vehiculate, informăm cetățenii pe această cale că Otto Gaz nu mai are dreptul de a solicita licențe timp de cinci ani, tocmai din cauza practicilor operate la nivelul orașului Otopeni.

Într-un ultim act al disprețului față de legile concurenței, Otto Gaz încearcă transferarea ilegală a portofoliul de clienți către societatea Nord Gaz Rădăuți, prin contracte de furnizare care, până în acest moment nu au asigurate servicii de distribuție și transport a gazelor naturale. Ne xprimăm crezul că ANSPDCP – Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ANRE, Consiliul Concurentei se va autosesiza în cazul transferului de date cu caracter personal dinspre Otto Gaz spre
Nord Gaz Rădăuți, transfer operat, în aparență, cu violarea totală a normelor GDPR în vigoare.Premier Energy

Metodă de contact Premier Energy

  • email: [email protected]
  • punct de lucru în Otopeni: str. Bucureștilor, nr. 80, Otopeni, Ilfov
  • prin poștă: str. Vasile Alecsandri, nr. 4, clădirea A, et. 2, sect. 1, București
  • telefon: 0372 72 29 27, în intervalul orar 800 – 1630 , de luni până vineri

Comunicat de presă Otto Gaz (Nord Gaz)

Rugam cetatenii sa nu se lase indusi in eroare de atitudinea vadit incisiva si de abordarea mediatica a operatorului economic desemnat de ANRE si precizam, pe de o parte, ca nu incurajam acest razboi mediatic, iar pe de alta parte, ca nu exista motive de ingrijorare in ceea ce priveste consumatorii de gaze din orasul Otopeni.

In acest sens, va informam ca incepand cu data de 2.12.2019 Premier Energy SRL a fost desemnat de catre ANRE pentru continuitatea alimentarii cu gaze naturale PENTRU O PERIOADA LIMITATA DE TIMP dupa cum urmeaza:
– Ca FURNIZOR DE ULTIMA INSTANTA pentru a furniza gaze naturale pentru o perioada determinata de timp de 3 LUNI;
– Ca OPERATOR AL SISTEMULUI DE DISTRIBUTIE pentru a opera sistemul de distributie dezvoltat de SC OTTO GAZ SRL pentru o perioada determinata de timp de pana la 2 ANI;OTTO Gaz

Metodă de contact Otto Gaz (Nord Gaz)

  • email: [email protected]
  • punct de lucru în Otopeni: Str. 23 August, Nr.168, Parter, Otopeni, Jud. Ilfov, 075100
  • telefon: +4 021 350 19 76/81 (Luni-Vineri, orele: 8:30-12:30; 13:30-17:30)

Care este impactul asupra oamenilor?

Pe scurt, oamenii s-au trezit cu 2 facturi pe luna decembrie. Una vine din partea Premier Energy SRL iar cea de-a doua din partea Nord Gaz SRL. Marea majoritate a oamenilor înclină să plătească factura către Nord Gaz SRL, companie cu care au un contract semnat, și să ignore factura venind din partea Premier Energy SRL motivând faptul că ei nu au semnat nici un contract cu acea firmă și drept urmare, contractul ar fi nul.

Leave a Comment