Activare eSIM România

Andrei Bădescu

Updated on:

TUTS
5 minutes

După cum bine se știa, cei de la Orange au fost primii operator telecom din România ce oferă clienţilor săi acces la tehnologia eSIM[ref]eSIM – Embedded SIM[/ref]. După spusele unora din online, aceștia testau de prin 2018 tehnologia eSIM cu scopul de a o lansa pe piață. La un an și aproape două luni distanță, cei de la Vodafone oferă și ei clienților săi access la tehnologia eSIM în timp ce Telekom având în continuare acest serviciu indisponibil. Pe site-ul operatorului Vodafone ai lista cu telefoanele compatibile. 

În acest moment tehnologia eSIM este disponibilă la Orange doar pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPad-uri (2018+) Apple Watch 5 Series 4G, Samsung Galaxy S20 și toate derivațiile acestuia, Samsung Galaxy Fold si Samsung Fold și doar pentru abonamente. De asemenea, tehnologia folosită este dual stand by și nu dual VoLTE.

Pentru abonații Vodafone, opțiunea eSIM este disponibilă  doar pentru telefoanele Apple iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra.

Pentru abonații Digi, opțiunea eSIM este disponibilă doar pentru telefoanele Samsung Galaxy Z Flip 4, Samsung Galaxy Z Fold 4 şi iPhone 14.

Ce este o cartelă eSIM?

O cartelă eSIM este o cartelă SIM digitală care îți permite să activezi un plan celular de la operatorul tău fără a fi nevoie să folosești o cartelă fizică nano-SIM.

Iată câteva dintre multiplele modalități prin care poți folosi funcția Dual SIM:

 • Folosește un număr pentru apelurile de afaceri și altul pentru apelurile personale.
 • Adaugă un plan de date local atunci când călătorești în afara țării sau a regiunii.
 • Separă planul de voce de planul de date.

Cum obțin un cod de activare eSIM Orange?

Conform celor de la Orange, momentan se poate doar printr-o vizită în shop-urile Orange. Cei de acolo îți vor da o foaie printată cu un QR code și pașii care trebuiesc urmați pentru activare.

Notă: Din momentul în care QR code-ul este printat, în maxim 2-3 minute semnalul de pe sim-ul fizic curent va cădea. cartela devenind inactivă așa că asigurați-vă că aveți access la un WiFi pentru a activa eSIM-ul.

Din motive de securitate, codul de activare este unic și poate fi instalat o singură dată. Dacă ștergi de pe eSIM profilul asociat numărului tău de telefon, va trebui să mergi în cel mai apropiat magazin Orange pentru a solicita un nou cod de activare.

Cum obțin un cod de activare eSIM Vodafone?

Conform celor de la Vodafone, momentan se poate doar printr-o vizită în shop-urile Vodafone . Cei de acolo îți vor da o foaie printată cu un QR code sau îți vor trimite QR code-ul pe adres de email cât și pașii care trebuiesc urmați pentru activare.

Notă: Din momentul în care QR code-ul este printat, în maxim 2-3 minute semnalul de pe sim-ul fizic curent va cădea. cartela devenind inactivă așa că asigurați-vă că aveți access la un WiFi pentru a activa eSIM-ul.

Cum obțin un cod de activare eSIM Digi?

 • Intră în contul digi.ro secţiunea Mobil şi accesează Schimbă în eSIM;
 • Apeşi pe butonul Continuă;
 • Vei primi un SMS cu un cod de confirmare;
 • Introduci codul de confirmare pe numărul de telefon pe care urmează să configurezi eSIM-ul;
 • Scanezi codul QR primit;
 • Şi gata, eSIM-ul este activat.

Pași activare eSIM iPhone

 1. Accesează Setări (Settings).
 2. Atinge Conexiune celulară (Mobile Data).
 3. Atinge Adăugați un plan celular (Add data plan).
 4. Folosește dispozitivul iPhone pentru a scana codul QR furnizat de operator.

Pentru mai multe informații referitor la utilizarea funcției Dual SIM cu o cartelă eSIM pe device-urile Apple, click aici.

Pași activare eSIM Samsung

 1. Intră în meniul telefonului la Setări și accesează opțiunile Conexiuni – Manager cartelă SIM – Adăugare plan mobil
 2. Apoi scanează codul QR de pe codul de activare și, după finalizarea instalării profilului, selectează Adăugare și apoi OK

Care este valabilitatea unui cod de activare eSIM ?

Codul de activare al profilului de eSIM are o valabilitate de 15 zile din momentul în care acesta a fost generat pentru abonații Orange și 30 de zile pentru cei Vodafone. După expirarea acestuia va trebui solicitat un nou cod de activare dintr-un magazin Orange / Vodafone.

Câte numere de telefon pot instala pe dispozitivul meu mobil compatibil eSIM?

Conform celor de la Orange, aceștia în timpul testelor au instalat pană la 5 profile de eSIM. Numărul maxim însă, depinde de capacitatea de stocare al fiecărui producător de dispozitive mobile. Cei de la Vodafone nu au dat o astfel de informație însă presupun că este asemănător ca și la Orange.

Chiar dacă vei avea mai multe numere de telefon instalate, doar pe unul dintre ele îl vei putea seta că activ la un moment dat.

Ce trebuie făcut dacă nu se activează eSIM-ul?

 1.  Asigură-te că ai instalată ultima versiune disponibilă de sistem de operare
 2.  Verifică valabilitatea înscrisă pe codul de activare
 3.  Asigură-te că dispozitivul tău mobil este conectat la internet în momentul scanării codului QR de activare
 4.  Rescanează codul de activare
 5.  Restartează dispozitivul mobil pe care ai instalat profilul de eSIM
 6.  Asigură-te că după instalare ai introdus codul PIN
 7.  În cazul în care eroarea persistă, vizitează cel mai apropiat magazin Orange / Vodafone sau contactează Serviciul Clienți al celor 2 operatori.

0 thoughts on “Activare eSIM România”

Leave a Comment