Orange Home Net – Internet prin fibră

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

După cum bine ați văzut pe televizor, Orange are în portofoliul de servicii atât televiziune digitală, cât și internet fix de mare viteză, mai precis 1000 Mbps. Acest serviciu a fost lansat prin 2016 printr-un parteneriat între Orange și Telekom, permițând celor dintâi să folosească rețeaua de fibră optică a celor de la Telekom. Referitor la asta, umblă zvonul prin târg cum că cei de la Telekom ar face bandwidth-throttling[ref]bandwidth throttling – este încetinirea intenționată sau accelerarea unui serviciu de internet de către un furnizor de servicii Internet (ISP). Este o măsură reactivă utilizată în rețelele de comunicații pentru a reglementa traficul în rețea și pentru a minimiza congestia lățimii de bandă; sau mai pe românește, când îți umblă la robinetul cu net[/ref] din când în când.

Ce este Orange Home Net

Cu Orange Home Net, ai internet fix pentru acasă cu viteze de până la 1 Gbps și îți conectezi toate dispozitivele la routerul Wi-Fi inclus în abonament, pentru ca tu și ceilalți membrii ai familiei să stați pe net atât cât vă place și să descărcați fișiere de mari dimensiuni într-o clipită.

Notă: la activarea unui abonament Orange Home Net primești bonus serviciul de televiziune prin cablu, dacă ai un abonament de voce mobilă de la Orange sau dacă îți portezi numărul în rețeaua Orange.

Câte tipuri de abonamente Orange Home Net există?

[table id=3 /]

Notă: Prețurile au TVA inclus.

Pentru cei care își doresc IP static, pentru suma modică de 2 € / lună, cei de la Orange au opțiunea IP fix, care îți alocă o adresă IP permanentă, nemodificându-se la resetarea routerului sau la alte schimbări în rețea.

Pentru instalarea serviciului Orange Home Net se percepe o taxă de instalare de 60 de euro (TVA inclus). În cazul abonamentelor semnate pe 24 de luni, taxa de instalare este 0.

La adresa ta se instalează un router, în funcție de tehnologia disponibilă. Pentru acesta se percepe o chirie lunară de 4 euro (TVA inclus) în cazul contractelor pe 12 luni, respectiv 0 euro în cazul contractelor pe 24 de luni.

În cazul în care, la terminarea contractului, routerul nu este returnat, acesta va fi facturat astfel:

[table id=5 /]

Ce echipamente sunt folosite?

Cei de la Orange au în momentul de față 2 routere pentru abonamentele din portofoliul lor, acestea fiind:

  1. Huawei HG8247H pentru abonamentele 300 / 500 / 1000 Mbps – user guide
  2. Huawei HG 658 pentru abonamentul 100 Mbps – user guide

ATENȚIE: Abonamentul Home Net 100 are o conexiune de tip VDSL.

Verificare acoperire Orange Home Net

Așa cum spuneam mai sus, cei de la Orange folosesc rețeaua de fibră optică a celor de la Telekom, pentru cei care nu știu, vechiul Romtelecom.

Pentru a afla exact ce tip de conexiune are Orange în zona ta, folosește cu încredere serviciul Orange de verificare acoperire.

Oare Orange mai este cu ochii pe AKTA? Au de recuperat foarte mult în fața celorlalți…

Leave a Comment