Nokia Normandy – primul telefon cu Android

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

nokia-normandy

În urmă cu aproape un an şi ceva că cei de la Nokia căutau pe LinkedIn un linux developer pentru a lucra într-un “startup” care ar avea legătură şi cu tehnologia telefoanelor mobile.

Aparent după un an şi aproape 2 luni, există zvonul că primul telefon Nokia cu Android ar putea să-şi facă apariția cel mai devreme la MWC 2014[ref]MWC 2014 – World Mobile Congress[/ref] din Barcelona. Ultimele fotografii neoficiale au apărut pe contul de Twitter al celor de la EVLeaks, aceştia fiind deja specialişti în dezvăluiri de genul.

Nokia Normandy este declarat a fi un low-end de genul Nokia Asha, destul de asemănător cu Nokia N9 şi care ar rula o versiune total diferită de Android (probabil Android 4.4) care nu ar avea însă access la Google Play şi serviciile adiacente; ceva in genul tabletei Kindle Fire (aşa cum a fost rootată Kindle Fire, mai mult ca sigur nici Nokia Normandy n-ar rezista prea mult până când s-ar intersecta cu Google Play.)

Pozele postate de cei de la EVLeaks ne arată faptul că, ca şi layout este foarte apropiat de Windows 8 Phone. La prima vedere oricine ar spune că este Windows 8 Phone toată ziua şi în nici un caz Android, însă pentru cei cu ochii ageri şi la current cu aplicațiile pentru WP 8 un detaliu de genul BBM nu scapă, acesta nefiind valabil şi în Windows Market. În colțul sus din stânga se poate observa cu uşurință faptul că telefonul ar fi dual-sim.

Oare câți ar fi dispuşi să cumpere un Nokia pe Android 4.4 fără acces în Google Play? Să fie doar începutul divorțului de Microsoft sau un imbolt pentru a fi achiziționați mai repede făcând o mutare pasivă dar demnă de luat în calcul?

nokia-normandy-2

1 thought on “Nokia Normandy – primul telefon cu Android”

Leave a Comment