How to: Google Maps, Gmail, YouTube pe Kindle Fire HD

Andrei Bădescu

Updated on:

TUTS
2 minutes
kindle

Cu ceva timp în urmă, o prietenă mă întreba daca se poate și pot să-i rootez un Kindle Fire HD pentru a scăpa de limitările de bază pe care Ice Scream Sandwich le are pe acest device din cauza faptului că Amazon App Store înlocuiește Google Play. Motivul era lipsa unor aplicații Google și a altor câtorva, motiv care nu necesită o rootare a device-ului.

Cine va încerca să instaleze Gmail sau Google Maps din Amazon App store va constata faptul că aceste aplicații sunt de negăsit și la prima vedere de neinstalat fara rootarea device-ului.

Primul pas este acela de a activa opțiunea “Allow Installation of Applications”. (Notification Bar – More – Device – Allow Installation of Applications). În momentul în care sunteți dispuși să instalați aplicații “off the market” vă asumați răspunderea 100%.

Al doilea pas este acela de a găsi librăriile APK[ref]APK –  pachet arhivă de fișiere necesar pentru instalare[/ref]. Unele sunt ușor de găsit pentru că sunt publice, (Dropbox, Firefox) altele nu. Pentru cele din categoria a doua, un punct de start ar fi pe arhicunoscutul forum XDA.

Pentru APK-urile aplicațiilor Google este un pic mai complicat și necesită un pic mai multă muncă decât pentru cele publice. Cum Google își integreaza serviciile în Android, pentru a instala aceste servicii pe un Kindle Fire HD ai nevoie de niște fișiere extra decât APK-urile aplicațiilor în sine. Aceste 2 fișiere “must have” sunt GoogleServicesFramework.apk și GoogleLoginService.apk.

De asemenea este nevoie și de ES File Explorer care poate fi găsită în Amazon App Store.

Notă: ES File Explorer este folosit pentru manage-uirea APK-urilor si instalarea aplicațiilor.

Următorul pas este conectarea device-ului la computer pentru instalarea fișierelor iar mai apoi a aplicațiilor Google.

  1. Copiază  GoogleServicesFramework.apk și GoogleLoginService.apk pe Kindle
  2. Folosește ES File Explorer pentru a instala cele 2 app-uri

Notă: Confirmă faptul că vrei să instalezi cele 2 app-uri iar la final restartează device-ul

Al patrulea pas este și ultimul, instalarea aplicațiilor Google în sine (Google Maps, Gmail, YouTube) de pe XDA (ignoră pașii de instalare postați pe forum, nu se aplică cazului nostru) sau Android Drawer.

Notă: Instalarea aplicațiilor se face tot cu ES File Explorer.

Sursa articolului – Sursă foto

Leave a Comment