Lidl lansează o gamă de produse smart home pe protocol ZigBee

Andrei Bădescu

TECH
2 minutes
Smart Home Lidl - Silvercrest (Tuya)

Lidl lansează începând cu 7 decembrie o gamă de produse Smart Home, folosing protocolul de comunicare ZigBee[ref]ZigBee – este un protocol de comunicare similar cu Bluetooth și este limbajul wireless pe care dispozitivele smart home îl folosesc pentru a se conecta unul la celălalt. | website[/ref], sub sigla Silvercrest. La prima vedere, par foarte asemănătoare cu produsele Tuya[ref]Tuyawebsite [/ref]. De fapt, gura lumii spune că cei de la Lidl nu au făcut nimic altceva decât să cumpere produsele de la cei de la Tuya, si să le rebrănduiască. cei din urmă oferind această opțiune pentru cei care cumpără bulk.

Printre produsele smart oferite începând cu 7 decembrie se numără un dispozitiv gateway, o priză inteligentă, becuri led și un senzor de mișcare.

Gateway-ul, numit SilverCrest Zigbee Smart Home, permite administrarea celorlalte dispozitive inteligente și costă 120 de lei. Senzorul de mișcare – care poate fi utilizat ca semnalizator sau pentru controlul iluminării – costă 50 de lei, becurile 50 lei iar priza inteligentă 60 de lei. Becurile vor fi și pe post de repeatere pentru alte device-uri ZigBee, ajutând să creeze un mesh în casă.

zigbee mesh 1030x581 1 1024x578 1

Produsele vor avea o garanție de 3 ani și vor fi controlate în mod oficial prin aplicația Lidl Home, disponibilă pe Android și iOS. Cu ajutorul acesteia poți controla, automatiza și monitoriza de la lumini până la soneria ușii toate dispozitivele tale simultan într-o singură aplicație – foarte comod, de oriunde te afli. Se instalează în doar câțiva pași, dispozitivele se pot conecta simplu prin intermediul gateway-ului și poți începe – nu se aplică doar pentru tine, ci și pentru întreaga familie.

Notă: Neoficial, în locul aplicației Lidl Home, poate fi folosită aplicația nativă Tuya

De asemenea, ar fi important de știut faptul că becurile de la IKEA Tradfri pot fi legate la gateway-ul celor de la Lidl.

Pentru tinkerbells, sunt șanse aproape de 100% de a fi integrate și în Home Assistant.

2 thoughts on “Lidl lansează o gamă de produse smart home pe protocol ZigBee”

Leave a Comment