iOS 6.x untethered Jailbreak – posibila lansare duminica

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

O parte a deținătorilor de device-uri Apple așteaptă de aproape 4-5 luni de zile un untethered jailbreak iOS 6.x. Vestea cea mare a venit miercuri seara atunci când noua echipă de hackeri iOS (Evad3rs) a lansat un site dedicat noii versiuni de jailbreak. Amuzant numele ales, evasi0n – în traducere evitare/eschivare.

Echipa este formată din veterani ai jailbreaking-ului, precum MuscleNerd și Planetbeing – veterani ai echipei originale iPhone Dev, pimskeks din Chronic Dev Team și pod2g, cel care a fost responsabil pentru o parte din a doua generație de jailbreak-uri pentru iPod touch cât și altele mai recente.

Aceștia lucrau de luni de zile la această versiune de jailbreak, însă au anunțat-o abia acum, când cei de la Apple au lansat versiunea finală a iOS 6.1 pentru a se asigura ca cei de la Apple nu vor avea timp să găsească găurile de securitate pe care le-au folosit.

Site-ul echipei are trei butoane de download, Windows, Mac OS X și Linux, inactive momentan, care vor deveni active atunci când jailbreak-ul devine “free to download”; momentan se află în beta testing.

Potrivit MuscleNerd, 22 de device-uri iOS sunt capabile să ruleze iOS 6.1 și vor fi compatibile cu noul jailbreak untethered. Cele care nu sunt compatibile sunt versiunile vechi de iPod Touch (1,2,3), iPad 1 și Apple TV 3.

Conform twittului dat de MuscleNerd, noua versiune de jailbreak untethered ar putea fi lansată duminica aceasta (03.02.2013).

Ce este un jailbreak untethered?

Untethered (nelimitat) este un mod care permite pornirea device-ului în condiții de siguranță fără a fi nevoie de a (re)porni telefonul și a rula aplicația de jailbreak din nou.

Vorba românului, o dată și bun. 🙂

[box type=”alert”]Aviz amatorilor:[/box]Site-ul oficial al acestui jailbreak este evasi0n.com. Alte site-uri de genul http://evasi0nbreak.blogspot.com sunt niște falsuri și probabil în spatele aplicațiilor care sunt disponibile la download sunt viruși sau trojani.

Leave a Comment