Facebook ofera carduri cadou (Facebook gift card)

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute

Presați probabil de faptul că acțiunile scad de cand s-au lansat pe bursă, cei de la Facebook împreună cu Mark Zuckerberg au lansat în urmă cu câteva zile așa zisele Facebook gift cards.

Acestea pot fi achizioționate prin www.Facebook.com și momentan sunt disponibile numai în anumite regiuni: US, UK, Canada, Franța și Germania.  Această opțiune poate fi găsită în “Account Settings” -> “Gifts”.

[box type=”info” style=”rounded”]Ce sunt aceste Facebook gift cards?[/box]

Carduri reale, similar cu cele de debit sau de credit cu care poți cumpăra diverse produse din anumite magazine partenere (Best Buy, Walmart, Sephora, Target și altele). Acestea nu sunt de unică folosință ceea ce înseamnă că pot fi reîncărcate de oricine.

Interesant de văzut pe viitor evoluția serviciului cât și “răspunsul” acestora vis-à-vis de frauda pe internet. Așa cum în trecut carderii se foloseau de gift cardurile de ePassporte pentru a face cashout, nu văd de ce nu ar încerca și acest gift card pentru diferite găinării.

Să nu mai vorbim de botnet-urile care se folosesc de platforma socială pentru a infecta userii prin diverse aplicații și a le fura datele personale, în special bancare.

Deși momentan serviciul este activ numai în anumite țări și magazine, acest produs lansat de Facebook a fost gândit ca unul cu reach international.

Leave a Comment