CFR oferă free Wi-Fi în Gara de Nord (de 4 ani)

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes
Free WiFi - CFR - Gara de Nord

“Internet gratuit în Gara de Nord din București, din 11 septembrie. CFR S.A. oferă, din 11 septembrie, acces gratuit Wi-Fi în Gara de Nord, disponibil permanent, care va permite pasagerilor și vizitatorilor să navigheze pe Internet.

Noul sistem wireless din Gara de Nord, implementat de SC Informatică Feroviară – filiala CFR SA, este gratuit şi asigură acces simultan la internet pentru minimum 1000 de utilizatori autentificaţi. Interesant de văzut care este numărul maxim pe care îl pot susține.”

Conectarea se face prin autentificarea la reţeaua Wi-Fi “CFR Infrastructură” cu nume şi adresă de e-mail sau prin logarea cu contul de Facebook. De obicei, John Doe și [email protected] face minuni. 🙂

Noul serviciu de acces wireless gratuit la internet are acoperire atât la casele de bilete şi în sălile de aşteptare pentru clasa I şi a II-a, cât şi pe peroanele centrale, trecerea de la o zonă la alta fiind realizată automat, fără a fi necesară o nouă autentificare.

Pentru toți cei care au înghițit comunicatul de presă ca o gălușcă, băieții, încercați să nu mai fiți peștișori. De fapt, Gara de Nord avea internet de prin urmă cu vreo 4 ani, mergea destul de bine și nici nu cerea date personale ale utilizatorului. Întrebarea este, ce au lansat dacă internet era disponibil de ceva ani? Răspunsul lor, un nou serviciu, în realitate, nimic; au schimbat providerul, au mai pompat niște bani în routere și AP-uri și un salariu minim pe economie graficianului care a făcut bannerul de prezentare 🙂

Cu adevărat știre era dacă anunțau că au îmbunătățit infrastructura, întârzierile au scăzut cu x% și până în data de y se targetează să scadă cu z% (unde z% > x%) iar ulterior, anunțau cu surle și trâmbițe că vor implementa conexiune de internet pe trenuri în faze; momentul 1 pe InterCity, momentul 2 Inter Regio iar la final și pe Regio.

PS: Cei de la Softronic Hyperion au de vreo 3 ani, cel puțin pe traseul București – Costanța. 🙂

Praf în ochi de la domnul Marius Chiper.

Leave a Comment