Retragerile dintr-un ATM, contactless, abia la început

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute
retragere-atm-contactless

În urmă cu o săptămână am fost în situația în care aveam nevoie de cash pentru a plăti intrarea la o piscină și nu aveam cardurile cu mine, singura modalitate prin care puteam încerca să scot niște bani era fie cu ceasul meu Apple Watch fie cu telefonul, mergând de la premiza că este posibil să faci retrageri dintr-un ATM (bancomat), contactless.

Fiind în zona Băneasa, am oprit efectiv la toate băncile din zonă, în speranța că voi găsi un ATM contacless de unde să pot scoate niște bani.

Băncile pe care le-am testat au fost BT, ING, First Bank, Raiffeisen și BCR. Singura bancă cu bancomant contactless a fost ING (Șoseaua București-Ploiești 24-28, București) însă probabil modulul contactless nu era activat pentru că nu am reușit nicicum să îl fac să îmi citească cardul de pe ceas.

În urmă cu câteva zile, cei de la BT au anunțat că au dat drumul serviciului de retragere de bani din ATM, contactless, sau cum vor ei să-i spună, contactless cash. Retragerile din bancomat se pot face contactless, fie prin aplicația BT Pay, Apple Pay, Garmin Pay și chiar Fitbit Pay.

Din câte înțeleg, se adresează doar clienților BT momentan, însă sunt foarte mari șanse să mă însel; tocmai de aceea, la primul bancomat BT pe care îl văd, mă voi opri să testez dacă pot retrage bani, contactless dintr-un card non BT. Vă țin la curent! 🙂

Leave a Comment