Follow up DreamHack București 2013 – Prima zi

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
2 minutes

1185422_676426272386507_356919255_n

Prima zi a mult așteptatului eveniment DreamHack 2013 ediția din București a început greoi, probabil din cauza orelor semi matinale si a vremei ce nu ținea cu lumea. La deschiderea programului erau cateva sute (maxim 300)de persoane cu tot cu organizatori. Dupa ora 10:00, lumea a început să-și fara apariția, ușor ușor, holurile sălii polivalente devenind neîncăpătoare.

Undeva la mijlocul zilei, concursurile în desfășurare au fost întrerupte de o cădere a rețelei. În mainstage, se juca sfertul de finala dintre Time Police și Pulse, castigată de cei dintâi. Această întrerupere  a îndreptat publicul către standurile producatorilor, integratorilor și furnizorilor de hardware.

Cum intrai, în dreapta, erai așteptat de standul ASUS pentru a-ți încerca norocul în completarea unui talon, posibil câștigător la marea extragere, extragere care avea ca premiu un ASUS G73 Republic of Gamers și două hard-uri SSD de 240GB din partea Intel.

In main stage, cei de la Mad Catz își etalau ultimele modele de tastaturi modulare, Strike 7, Strike 5 dar și cel mai nou model al gamei, Strike 3 lansat în premieră aici. La un alt stand erai băieții de la Natec, o firmă producătoare poloneză cu un raport calitate-preț mai mult decât bun.

De asemenea, o dată cu DreamHack București 2013, cei de la Logitech au avut lansarea oficială mouse-ului wireless de gaming G602 (lagfree zic ei). Pe tot parcursul zilei, cei de la Logitech au avut grijă de participanții evenimentului oferind tot felul de give away-uri, de la fesuri și tricouri până la mouși de gaming Logitech G500s câț și tastaturi mecanice de ultima oră Logitech G710+.

Printre alți participanți la eveniment, se numără Kingston, care au oferit cadou atât accesorii de birou, baghete luminoase, hard-uri SSD cât și căști profesionale de gaming, Maguay și alții care nu îmi mai vin în minte acum.

[hr]

Organizarea

Mai bună decât anul trecut, măcar vedetele nu au mai fost mușcate de câinii vagabonzi. Cei care aveau invitație de presă, erau așteptați cu un comunicat de presă și cu un mic tur virtual al evenimentului rezumat in 5-10 cuvinte.

Sala de relaxare a gamerilor era la comun cu oamenii din presă, lucru care facilita foarte ușor darea de interviuri.

Ce mi s-a parut ciudat este că, desi aveau diverse rețele WiFi (Inclusiv pentru presă) nimeni nu a dat detalii despre cum te-ai putea conecta daca ai dori.

[hr]

Overall overview

Oameni pasionați de jocuri, în mare, media de vârstă se învârtea undeva între 22 și 25 de ani însă puteai lejer observa și persoane de 50 de ani și copii de 10 ani. Evident, gaming slang-ul era în floare.

Toaletele, un coșmar, ca peste tot pe unde se adună foarte multa lume. Urât mirositoare, trebuia să ai un real exerciții de a-ți tine respirația pentru a le folosi.

Hostess-ele draguțe, prezentabile, ușor cu nasul pe sus, pe alocuri neîntelegând evenimentul și amploarea; își numărau minutele până când plecau acasa.

[hr]

Leave a Comment