Zilele Bucureștiului 2019 – 21 și 22 septembrie

Andrei Bădescu

Updated on:

2 minutes
zilele bucurestiului
zilele bucurestiului

Zilele Bucureștiului se sărbătoresc în fiecare an, în luna septembrie, spre final. În acest an, evenimentul va avea loc pe 21 și 22 septembrie, moment în care se va sărbatori 560 de ani de la prima atestare documentară a orașului București.

Pe parcursul celor două zile, Bucureștiul va găzdui, pe Bulevardul Unirii, o serie de activități stradale, concerte, teatru ambulant, animație de stradă, un spațiu culinar, iar în Piața Constituției cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest și concertele SCHILLER și Waldeck!

Afis Zilele Bucurestiului 2019

iMapp Bucharest 2019

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest va avea loc sâmbătă, începând cu ora 17:00, in Piața Constituției.

Cele 8 echipe care își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului sunt: Antaless Visual Design (câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios (câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero (câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MOjO STUDIO (câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina), Marco Morgese (câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu (câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), Rene și Andrzej (câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania) și Mindscape Studio (câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

De asemenea, concursul își păstrează o componentă interactivă, publicul având posibilitatea și în acest an să își voteze echipa favorită, printr-un SMS cu tarif normal la numărul 1843, disponibil în seara evenimentului, în rețelele de telefonie Vodafone, Orange, Telekom și DigiMobil.

iCeleBrate my City – pe Bulevardul Unirii

În perioada 21 – 22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fântâni, cuprins între Piața Unirii și Piața Constituției) se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă – iCeleBrate my City.

Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați în fiecare zi, începând cu ora 10:00, cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele, ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat, dar și multe alte surprize.

Sărbătoarea orașului aduce în stradă și bucătăria urbană, prin Bucharest Food Festival – Street Edition. Cele mai apreciate preparate culinare internaționale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialități care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Leave a Comment