Voucher-ul de bicicletă este purtător de impozit conform ANAF

Andrei Bădescu

Updated on:

2 minutes
taxe anaf voucher bicicleta

Cum perioada de depunere a declarației unice fiscale este aproape de final, persoanele care au primit anul trecut vouchere pentru biciclete de la Primăria Capitalei sunt obligate să depună în acest an declarația unică și să plătească un impozit de 10% pentru acest venit.

Amenda pe care ANAF o aplică celor care nu-și respectă obligația de a depune Declarația Unică este cuprinsă între 50 de lei și 500 de lei.

Declarația Unică poate fi însă depusă doar online, prin serviciul Spațiu Privat Virtual (SPV), astfel că cei care nu au cont de SPV vor fi nevoiți să-și facă. Termenul limită până la care trebuie depusă Declarația Unică a fost extins anul acesta până la 31 iulie.

Pentru cei care nu își aduc aminte, consilierul general Ciprian Ciucu, din partea PNL, a atras atenţia că cei care vor primi cele 5.000 de vouchere de la Primăria Generală a Bucureştiului pentru achiziţionarea de biciclete trebuie să declare aceste venituri la ANAF.

Ştiţi ce nu le-a spus Firea celor cărora le dă tichete pentru biciclete? Că aceste tichete reprezintă venituri şi se vor impozita conform legii (nu pot fi încadrate la capitolul ajutoare sociale, evident) şi că vor trebui declarate şi plătite. Cine nu le va declara, va face mai multe drumuri la ANAF să dea explicaţii. Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puţin.

Astfel, o persoană care a primit voucher trebuie să depună acum Declarația Unică, în timp ce persoanele care aveau oricum această obligație trebuie să țină cont și de valoarea voucherului pentru bicicletă atunci când completează Declarația Unică.

Oare domnul Aurelian Bădulescu încă mai este de părere că vorbește prostii Ciucu după informarea ANAF?

Later edit:

Conform regulamentului de pe site-ul PMB avem așa:

 • utilizarea voucherului atrage obligaţia beneficiarului atât de declarare a venitului aferent voucherului, cât şi de plată a impozitului rezultat, cu respectarea procedurilor stabilite de legislaţia în vigoare.

9 thoughts on “Voucher-ul de bicicletă este purtător de impozit conform ANAF”

 1. Ati spus in articol că asta e pentru cei care au primit voucher anul trecut. Dar pentru cei care au primit in 2017? Ar fi trebuit sa completez declaratia unica in 2018? Se poate completa acum pentru 2017?

  Reply
 2. De la 1 ianuarie, salariul minim brut pe economie a fost majorat la 2.080 lei, de la 1.900 lei, ceea ce înseamnă că nu sunteţi obligaţi să depuneţi Declaraţia Unică dacă suma obţinută din veniturile extrasalariale nu depăşeşte 24.960 lei pe an.

  Deci nu inteleg, daca nu depaseste aceasta suma de ce trebuie depuse aceste declaratii?

  Reply
  • Bună seara! Este specificat în articol, este nevoie de un conf online făcut la ANAF (SPV), ulterior validat la biroul ANAF, iar ulterior plătit online. Referitor la statutul dvoastră, nu știu să vă răspund. Cel mai simplu ar fi să sunați la ANAF și să întrebați.

   Reply
 3. Sa inteleg ca cei care nu au utilizat voucherul (de ex. eu) nu au obligatia de a depune declaratia si de a achita impozitul aferent?
  “utilizarea voucherului atrage obligaţia”

  Reply

Leave a Comment