Rusia foloseste “packet sniffer” cu tehnologie DPI

Andrei Bădescu

Updated on:

TECH
1 minute

În iulie 2012, parlamentul Rusiei a adoptat o lege pentru a crea o lista neagră (blacklist) a internetului.  Această lege intră în vigoare de astăzi, şi, le oferă autorităţilor un mic backdoor pentru a bloca site-urile anumitor rivali politici, şi  opţiunea supravegherii la nivel naţional a comunicaţiilor de pe internet la nivel de pachet (DPI)[ref]DPI (Deep Packet Inspection) – Tehnologie de analizare a conţinutului pachetelor individuale de date, cu scopul de înregistra ce conţine pachetul, cine l-a trimis şi cui a fost adresat.[/ref].

Mă întreb, pentru ce şi cine a fost creată această lege… oricum, hackerii ruşi rar spre niciodată sunt puşi spre acuzare în Rusia, sau extrădaţi pentru diferite acuzaţii şi au statut de toleraţi, foarte des, aceştia lucrând de fapt chiar pentru Mother Russia.

Uşor, uşor, vor ajunge ca şi chinezii, cu un internet fals şi limitat dupa bunul plac al dictatorului din Rusia Unită[ref]Rusia Unită – partid politic din Rusia, în prezent este cel mai puternic partid.[/ref].

Leave a Comment