Cum am plătit parcarea în București prin Parking Bucharest

Andrei Bădescu

Updated on:

2 minutes
bucuresti parking

Astăzi am fost nevoit să ajung în zona Unirea pentru a rezolva niște chestii și bineînțeles am fost nevoit să caut un loc de parcare. Norocos de fel, am zis să mi-o încerc la semaforul din intersecția blvd. Ion C. Brătianu cu blvd. Corneliu Coposu, unde până nu mai demult, găseam “parcagii vechi” ai Bucureștiului.

O doamnă angajată CMPB[ref]CMPB – Compania Municipală Parking București S.A – www.cmpb.ro[/ref] a venit la mine, menționând faptul că va trebui să plătesc 10 lei / oră. Neavând bani la mine, am rugat-o să mă păsuiască timp de câteva minute până când merg la un bancomat pentru a scoate bani.

Între timp, doamna îmi lăsase deja un tichet în parbriz din care urma de fapt să aflu că pot plăti parcarea fie prin SMS fie online, prin aplicația mobilă Parking Bucharest.

Pe moment, m-am bucurat să văd că totuși că lucrurile avansează, însă imediat după acestă bucurie de moment, am realizat că doamna angajată de acolo putea să-mi spună de la început că nu este nevoie să umblu pe la bancomate și că pot plăti și prin alte metode, lucru care nu s-a întâmplat.

Remember episodul Tudor Chirilă și angajații CMPB? În filmarea lui Tudor, se vede o foaie în mâna parcagiului pe care se distinge un cod QR. Eh, o foaie de genul aveam și eu prin parbiz.

Drept urmare, o dată ce am ajuns acasă am zis că este momentul să mă documentez mai bine despre această aplicație și eventual să scriu si pe blog.

Ce este Parking Bucharest

Aplicația „Parking Bucuresti” vă ajută să parcati mai ușor în Capitală și să plătiți rapid contravaloarea locului ocupat. Descărcați gratuit aplicația „Parking Bucuresti” din AppStore sau din Google Play si creați-vă un cont personal pentru a beneficia de toate avantajele ei.

Ce face aplicația Parking Bucharest

Te ajută să:

  • Identifici locurile disponibile din cea mai apropiată parcare
  • Afli traseul optim până la parcarea aleasă
  • Plătești prin SMS sau online cu cardul bancar

Manual utilizare Parking Bucharest

Cu toate că folosirea aplicație este destul de intuitivă, pentru cei interesați, cei de la CPMB au creat și un manual de utilizare care poate fi accesat aici.

Parcare gratuită pentru presă
Jurnaliștii beneficiază, potrivit HCGMB 305/2016, Art. 2, de gratuitate la utilizarea parcărilor publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București. Reamintim beneficiarilor acestei prevederi faptul că, potrivit Hotărârii menționate cât și potrivit Art. 25, alin. 1, lit. g) din anexa HCGMB 95/2018, utilizatorii serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București au obligația de a expune, la loc vizibil, pe toată durata parcării, a legitimației de serviciu (original sau copie). Acest document trebuie să conțină denumirea, sigla, ștampila și semnătura instituției emitente și să fie vizat pe anul în curs. Nu se acceptă altfel de înscrisuri decât cele prevăzute de regulamentele în vigoare.

Leave a Comment