Oracle Hardware Support se mută în România

Andrei Bădescu

Updated on:

BIZ
1 minute
Oracle Romania

Succesul celor de la Oracle în România nu este o surpriză. Afinitatea românilor pentru IT și ușurința acestora de a învăța o limbă străină, împreună cu costurile per angajat mult mai mici decât în alte locații din Europa fac din România o locație cheie pentru multe companii din IT.

Ca și o confirmare a succesului avut în România, cei de la Oracle au decis ca divizia Hardware Support să se mute în România. Angajații acestei divizii sunt în număr de 424, dintre care 137 livrează deja din România. Prin această strategie, 287 de angajați Oracle vor fi concediați din țări precum Germania, Spania, Franța, Italia și UK. Diviziile Hardware Support din Oracle Germania și Spania vor fi închise până la sfârșitul lunii Februarie 2018, pe când Oracle Italia și Franța vor fi închise până la sfârșitul anului viitor. Oracle UK are numărul cel mai mare de directori în comparație cu celelalte țări în care această divizie activează iar așteptarea este ca aceștia să faca tranziția către România ultimii.

Pentru cei care se întreabă care este triggerul, în ultimii 2 ani, Oracle Hardware a avut un declin de 11% în materie de venituri iar în urmă cu o lună John Fowler, Executive VP Oracle Systems a părăsit compania[ref]John Fowler – Executive Vice President Oracle Systems | LinkedIn[/ref]

Leave a Comment