NOD închiriază 30.000 mp în CTPark Bucharest West

Andrei Bădescu

Updated on:

NEWS
2 minutes

Network One Distribution (NOD), cel mai mare distribuitor de electronice, electrocasnice și IT din România a semnat un contract de închiriere cu cei de la CTP pentru un depozit de circa 30.000 mp în CTPark Bucharest West. În CTPark Bucharest West lucrează peste 1.000 de angajați, iar numărul acestora se va dubla anul viitor. Pentru dezvoltarea proiectului, BERD va oferi o finanţare de până la 37 de milioane de euro. 

Cei de la CTP vor investi 15 milioane euro și au la dispoziție până la finalul verii să finalizeze acest depozit pentru cei de la NOD. 

Cine sunt Network One Distribution (NOD)?

NETWORK ONE DISTRIBUTION, liderul pieței locale de distribuție a produselor electro-IT, reprezintă la nivel regional cele mai importante branduri din lume. Aceștia desfășoară operațiuni pe piețele din România și Republica Moldova, au o bază de clienți formată din peste 3.000 revânzători și este un furnizor important al rețelelor de retail locale.

Înființată în anul 2002, NETWORK ONE DISTRIBUTION aduce pe piață peste 90 de branduri și oferă soluții cu valoare adaugată de infrastructură hardware și software de la furnizori consacrați, precum Microsoft, HP si Dell.

Compania, cunoscută în trecut sub denumirea de Asesoft Distribution, a trecut în anul 2011 printr-un proces de rebranding, iar din august 2012 unicul acționar al companiei este Iulian Stanciu, nimeni altul decât CEO eMag, cumpărând pachetul de acțiuni de la faimosul Sebastian Ghiță.

Notă: Pentru mai multe informații referitor la relația dintre Iulian Stanciu și Sebastian Ghiță, Digi 24 cât și RISE Projects ne spun câteceva.

Cine sunt CTP?

Dezvoltatorul CTP, companie cu capital olandez, este prezent pe piaţa locală din 2007 şi a repornit motoarele în 2014, când a început achiziționarea mai multor proiecte logistice şi industriale din ţară.

Aceștia au ajuns în 2015 să fie cel mai mare proprietar de spaţii industrial-logistice din România, achiziționând parcul logistic Bucharest West de la Portland Trust, tranzacţie estimată la circa 60 mil. euro. Parcul este situat la circa 23 kilometri de București, în Bolintin-Deal.

În prezent, CTP construiește în toată România și închiriază simultan proiecte în București, Timișoara și Arad. Dezvoltatorul a anunțat recent că a ajuns la investiții de 250 milioane euro în România, având un portofoliu de proprietăți industriale clasa A de peste 500.000 de metri pătrați și țintind extinderea până la un milion de metri pătrați în următorii doi ani. Proiectele CTP sunt cofinanțate de bănci diferite, inclusiv Erste Bank, Societe Generale și Raiffeisen.

Ce spun cei de la CTP despre cererea de pe piață?

20% din cererea pe care o vedem vine din zona online. Discutăm de câteva sute de mii de mp. Sunt clienţi care cresc organic pentru că piaţa se extinde (…)  Din stocul existent de spaţii şi cel care se află într-un anumit stadiu de construcţie, 95% este deja ocupat”, declarat Ana Dumitrache, co-country manager CTP în cadrul unui forum pe teme imobiliare organizat de Business Mark.

surse: economica.net | capital.ro

 

Leave a Comment